Mijn beste vriendin en mijn beste vriend, die toevallig ook een koppel zijn, kochten een huis dit weekend. Ja echt, een huis met alles erop en eraan. Muren, keuken, living, slaapkamers, badkamer, zolder en ga zo maar door. Zelfs een tuin! Gek vind ik dat. Plots zijn ze eigenaar van een stukje grond op onze planeet. Waauw! Welliswaar een erg klein als je het in zijn context bekijkt, maar toch!

Persoonlijk ben ik nog helemaal niet bezig met huizen kopen en van die dingen. Een stuk van mijn vriendenkring daarentegen lijkt tegen een sneltempo het woord settelen in uitvoering te willen brengen. Huizen kopen, kinderen krijgen, trouwen,… Allemaal heel plezant, zolang het maar niet direct bij mezelf moet gebeuren. Ik wil dat allemaal wel, ooit. Nu nog niet.

En trouwens, om terug te komen op mijn beste vriendin en vriend, ze kochten hun huis in een luttele twee uur! Straf. Ze waren wel al een klein jaartje op zoek en in de huizenbusiness is het leven pas echt voor de rappe blijkbaar. Maar als ik daaraan denk krijg ik al een halve paniekaanval. Man en ik dan? Ik vind kiezen tussen een broodje preparé of een broodje mozzarella al een moeilijke beslissing! HELP! Hoe zal ik dan ooit zo’n huge beslissing kunnen nemen? Ik troost me met de gedachte dat ik gewoon een man zal moeten hebben die knopen kan doorhakken. Ja! Neen! Leer gewoon eens zelf keuzes maken hé!

Ondertussen is het alsof ik hele boeken te lezen krijg: “Een huis kopen voor Dummies.” of “Een kind opvoeden voor beginners”. Door de ervaringen van mijn vriendjes leer ik wel heel wat bij. Zaken waar ik in de toekomst op kan letten. En ondertussen? Ondertussen concentreer ik me gewoon nog op het oefenen. 😉 Een voorbereid vrouw is er twee waard, toch?

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...