Ze zijn er weer, de Gentse Fieste. Ondertussen beroemd en berucht overal ter wereld. Dit jaar ga ik ze voor de zevende of zelfs de achtste keer vieren. Ik heb een hele tijd in Gent gewoond. En ik zou liegen als ik zeg dat ik het niet mis, maar zoals dat met alles is: herinneringen vervagen en nieuwe worden gecreëerd. Zo wordt het gemis altijd een beetje kleiner. Toch, één keer per jaar ga ik zwaar gebukt onder een opstoot van het-Gent-gemis. Eén keer per jaar zou ik niks liever willen dan mezelf weer even Gentenaar te noemen.

Ik deed al veel feestjes en festivals maar niks, lieve lezers, niks gaat boven die feesten. Ze hebben iets magisch. Iets eindeloos. Een sfeer en energie die eigenlijk niet met woorden te omschrijven valt. Je moet het ervaren om te weten waarover ik het heb. Je moet het gewoon ervaren.

Ik sta alvast te popelen van ongeduld om de Gentse Feesten ook dit jaar te gaan ontdekken. Regen of niet, ’t wordt weer schitterend.

Geniet van Gent de komende dagen!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...