voorgevelSale et pepe. Italiaans!
Ik alweer super enthousiast, want da is nu eens écht helemaal mijn ding.
Ik had al goeie dingen horen vertellen over het restaurant, maar op de één of andere manier was ik er nog niet geraakt.
Shame on me, zo blijkt nu!

Sale et pepe is gevestigd in de Kleine Sint-Amandsstraat in Brugge. Een mini straatje op een boogscheut van de grote markt. Mini straatje, mini pand, maxi karakter! De gevel schreeuwt gezelligheid uit en ook binnenskamers is het super knus. Een kleine twintig tafeltjes en een open haard. Sale et pepe heeft een hoog huiskamergevoel! Ik zit er vanaf de eerste seconde helemaal op mijn gemak.
haardje
binnenin

We krijgen een woordje uitleg over de suggesties die er, naar mijn mening, allemaal uitzien om bij te kwijlen! De bediening is trouwens ook echt top. Opnieuw krijg ik spontaan een hoog thuis-gevoel. Vriendelijk, los en ongedwongen. Op de kaart vind je enkel echte Italiaanse specialiteiten. Geen pizza of spaghetti, maar antipasti, gnocchi, risotto, tonijn en lam. Het was lang geleden dat ik risotto at, dus mijn keuze was snel gemaakt. Ik had trouwens twee keer geluk want de risottto werd vergezeld door zeevruchten. Mosseltjes, verse calameres, vongole, you name it! Overheerlijk. Mijn gezelschap ging voor kort aangebakken tonijn en gezelschap 2 voor gnocchi. Beiden ook top! By the way de huiswijn (ik dronk wit) is ook een echte aanrader. Zacht, fruitig en fijn. Kan niet beter zeg je? Ik zeg u: Tartufo Limocello. Ijs van limoen en meringue met vloeibare limoen binnenin. To die for!
foto
dessertje

Je kunt nu denken dat ik overdrijf, maar niks is minder waar. Gezellige zaak, verse producten, top bediening en authentiek Italiaans. Onze rekening? We telden voor apero, hoofdgerecht, wijn en water en dessert/koffie met drie ongeveer 105 eurootjes neer. Valt best mee toch?

Sale et pepe heeft gene website. -waaaaattt??? bestaat da nog?? Ja dat bestaat dus nog- Dus je zult het moeten doen met mijn bescheiden advies. Proberen dus!

Liefs

E.

Sale et pepe
Kleine Sint-Amandsstraat 1
Brugge
050 61 51 55
Gesloten op woensdag & zondag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...