index2 indexEen 365 dagen project. Een puur staaltje doorzettingsvermogen. Het heeft iets spannends, het intrigeert me. De uitdaging. Dat trekt me erin aan denk ik. Hou ik het vol? Ik ben wel een volharder, maar een compleet jaar? Elke dag, 365 dagen? Dat is lang, zelfs voor een doorzetter eerste klas.


Een 365 project is een echte trend in blogland. Het principe is dat je gedurende 1 jaar (!), elke dag (!!!) een post doet over een bepaald onderwerp. Dat kan over gelijk wat zijn. Je kunt elke dag iets schrijven of fotograferen of iets knutselen of koken en ga zo maar door. Eigenlijk zou je kunnen denken: “dat is niet zo moeilijk”. Er zijn tientallen zaken die we dagelijks doen. Van slapen tot naar toilet gaan, over tanden poetsen (hoop ik toch?!) en eten. Je doet heel veel dingen elke dag. Enige verschil, dat zijn gewoontes, je doet het zonder erover na te denken. Zo’n 365 dagen project, daar moet je juist wel over nadenken. Net dat is er zo leuk aan. je moet éénzelfde onderwerp 365 keer in een ander daglicht plaatsen. Je onderwerp keer op keer heruitvinden. Geweldig toch? Je eigen mini-traditie. Creativiteit ten top.

Enkele leuke voorbeeldjes zijn The doors of perception (1) van Melanie Devrieze of Daily teacup (2) van Jessica. Er is zelfs iemand die elke dag iets nieuws knutselt met een waspeld! Ken je zelf nog leuke? Of heb je zelf zo’n project? Laat het me zeker weten!

Liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...