architecture_ergenstussenin5architecture_ergenstussenin2Duizenden beelden en websites heb ik opgezocht toen het lief en ik gingen renoveren. Hoe willen we dat alles eruit gaat zien? Voor welke stijl gaan we? Om inspiratie op te doen heb ik uren gesurft en door boekjes gebladerd. Het is dan ook niet evident om te weten waar je naartoe wil. Iedereen heeft zijn idee en visie. Als koppel vind ik het wel belangrijk om op dezelfde golflengte te zitten alvorens je een architect aanspreekt. Natuurlijk zal een architect jullie ook helpen om gaandeweg bepaalde beslissingen nemen.

Samen bekeken het lief en ik heel wat beelden,  langzaam maar zeker zie je dan een rode draad in wat je graag ziet. Veel ramen, een bepaalde kleur of een bepaalde soort indeling bijvoorbeeld.architecture_ergenstussenin4architecture_ergenstussenin3

Naast alles wat je leuk vindt is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de bestaande context. Uiteraard zie ik zo’n strak gerenoveerd herenhuis met een paar hectare land graag, maar ons huis is dat helemaal niet. Je moet het doen met wat je hebt en dat maakt een mens ook creatief.

architecture_ergenstussenin6Wanneer je aan een plan start probeer dan ook te zien dat alles nog kan evolueren. Dat je gaandeweg misschien nieuwe keuzes zult maken, nieuwe materialen zult ontdekken. Probeer van dat proces te genieten, want hoe je zeer je soms ook zult vloeken en hoeveel tranen er soms ook zullen vloeien, ’t is leuk om te hebben, zo’n projectje samen. Je groeit en wordt sterker als koppel en aan het eind van de weg staat dat nieuwe huis te popelen om jullie te verwelkomen.

Meer inspiratie vind je hier.
Stuur me ook gerust een mailtje als je nog vragen hebt!

Veel liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...