584. VTwonen en design beurs: trendreport!

Zoals ik vorige week in dit artikel al schreef was ik eind september twee dagjes in Amsterdam. Hoofddoel was trends ontdekken en de sfeer opsnuiven op de woonbeurs van VTwonen in de RAI. Zoals ik toen ook al zei: een beurs naar mijn hart. Een beurs naar het hart van iedereen die van styling, interieur en deco houdt denk ik. 🙂 In dit verslagje en opsomming van de trends en nieuwe dingen die ik ontdekte op de beurs! Hopelijk kan het jullie inspireren en zijn jullie al dat beursnieuws nog niet moe! 🙂

  • Blauw, blauw, blauw! 

final

Dat blauw de komende maanden en in 2017 een echte trend wordt hoef ik jullie misschien niet meer te vertellen. Overal waar je kijkt is blauw aanwezig in interieurland en ook Levis heeft als nieuwe trend kleur voor 2017 een blauwtint voorgesteld: Denim Drift. In de collage hierboven zie je hoe variabel en flexibel de kleur is. Van heel donker tot pastel, alles vind ik mooi. Je kunt ook gemakkelijk verschillende blauwvariaties met elkaar combineren (zoals in de lange foto in de collage) en blauw leent zich ook perfect om te matchen met bijvoorbeeld goudgeel, roze, houttinten,… Persoonlijk vind ik blauw ook echt een perfecte kleur voor de slaapkamer. Wat vinden jullie van de kleur?

 

  • Industrieel & grijs!

vtwdb_grijsvtwdb_grijs-2

Een trend die ook heel erg op de beurs aanwezig was is alles dat een link heeft met het industriële. Heel veel verweerd  ijzer en beton en grijs dus. Ook hier thuis combineer ik vaak industriële elementen. In combinatie met wit kan dat zo mooi zijn en geloof me ergens verzacht dat wit ook de scherpere randjes. Het is trouwens ook iets typisch voor de Scandinavische woonstijl, In het hoge Noorden zie je dit al jaren bij mensen thuis.

 

  • Groen! 

vtwdb_groen

Sinds het begin van 2016 voorspelden heel wat trendwatchers dat groen niet meer uit ons woonbeeld zou weg te denken zijn en zoals vaak hebben ze ook gelijk. Hierboven zie je een mooi pallet van hoe je groen kunt vertalen naar je leefruimtes. Van heel vol diepgroen tot zacht grijsgroen. Door het te combineren met andere groentinten of juist met andere kleuren als blauw en geel creëer je direct een andere dynamiek. Zoals jullie wellicht weten kozen het lief en ik hier voor een lange muur van voor- naar achterdeur in zacht grijsgroen en nog steeds ben ik hier zoooo blij mee. In de zomer is het fris en luchtig, in de winter warm en zacht. Helmaal ons ding!

 

  • Zacht als dons!

vtwdb_zacht

Pastel gaat er stilaan een beetje uit of wordt toch eerder beperkt tot accessoires. Helemaal weg zullen de tinten nooit zijn, maar men vertaald het nu alleen anders dan voorgaande jaren. Wat we nu vooral zien terugkomen is pastel in deco stuks als plaids, kussens, tapijten, maar ook zetels en homewear. Pastel staat voor zachtheid en dat past men nu echt letterlijk toe. Resultaat zijn heel wat  knuffelzachte materialen. Helemaal mijn ding met de aankomende winter. Een nieuw favorietje voor mij was hier trouwens Koeka Home. Koeka kende ik ondertussen als babymerk, maar in Nederland is het ook razend populair als home brand. In de toekomst zullen we dat merk hier waarschijnlijk dus ook meer zien verschijnen. Een aanrader!

 

  • Goudgeel blijft hot! 

goudgeel

Een trend waarvan ik dacht dat ze ondertussen helemaal passé zou zijn blijkt zijn liedje nog lang niet te hebben uitgezongen. Geel blijft echt een trend. Zeker in de oker/goud variant en in combinatie met die andere trendkleur: blauw! Dit is trouwens een echte topper om je huis in herfstmodus te brengen!

 

Welke trend is jullie persoonlijke favoriet? Of van welke zijn jullie minder fan? Ik hoor het graag van jullie! Jullie reacties inspireren me altijd en motiveren om het ook eens van een andere kant te bekijken, dus laat je gaan hieronder! 🙂

Veel liefs,

 

E.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...