Ik hou van de Mediterrane keuken. Ik zou elke dag tapas en schelp- en schaaldieren kunnen eten en ben helemaal verzot op kazen, verse kruiden en groenten. Daarnaast ben ik ook een pastamadam pur sang. Ik kan het niet onder stoelen of banken steken, ik hou van lekker eten en van koken. Zeker wanneer je al het lekkers kunt delen. Alleen is maar alleen hé. Niks gezelliger dan een hele bende samen rond de keukentafel of nog beter; buiten op het terras.

Iets wat ik vaak klaarmaak thuis of als ik vrienden over de vloer heb is lasagnaaa! Pure comfortfood! Er kruipt wel wat tijd in, maar het is het zeker waard! Hieronder mijn recept!

Benodigdheden
(voor 1 grote lasanga = 5/6 pers.)

Lasagnebladen

Voor de saus
Selder (2 a 3 stengels)
2 wortels
champginons (half bakje)
1 courgette
1ui
1 paprika (ik verkies de gele)
2 potten tomatensaus
provençaalse kruiden
2 teentjes look
pezo

Voor de kaassaus
bloem
boter
melk
geraspte kaas

Snij de groenten in stukjes. Stoof eerst de ui met de look aan in wat olie. Vervolgens doe je hier de wortel bij. Voeg de selder toe. Deze groeten doe je eerst, want ze hebben de langste gaartijd. Vervolgens voeg je de paprika toe. Als laatste doe je er de courgette en champginons bij. Laat het geheel mooi gaar worden. Tenslotte kunnen de twee bokalen tomatensaus erbij. Roer goed en laat nog even samen op het vuur staan. Breng op smaak met provençaalse kruiden en peper en zout.

Maak een roe door boter met bloem te mengen in een warme pot. Maak er zeker voldoende, want je hebt ook een redelijke hoeveelheid kaassaus nodig. Voeg er telkens wat melk aan toe, tot je een mooie homogene witte saus hebt. Doe er tenslotte de kaas bij en breng op smaak met pezo en nootmuskaat.

Laat ondertussen je lasagnebladen weken in heel warm water. Op die manier worden ze wat zacht en maak je gemakkelijk laagjes. Neem een grote ovenschotel en vul deze eerst met een laag saus, daarbovenop komt een laag kaassaus. Dek het geheel af met lasagnebladen. Blijf zo laagjes maken tot de schotel is gevuld. Werk af door een laag geraspte kaas aan te brengen bovenop de kaassaus van je laatste laag.

Tenslotte moet alles nog zo’n 25min. in de oven. Enjoy!!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...