Het gebeurd slechts heel zelden dat ik me een droom nog herinner de volgende ochtend. Deze morgen was zo één van die dagen. Gek toch waar een mens allemaal mee bezig is tijdens zijn slaap. Vaak zaken waarvan ik denk: waar komt dat nu weer vandaan? Meestal zijn de dromen die ik me nog herinner ook vaak vrij spannend: achtervolgingen, ergens te laat komen, kortom situaties waar ik me verschrikkelijk in nesten werk. 🙂

Zoals iedereen vraag ik me dan ook vaak af wat die dromen betekenen?

Hebben ze me iets te vertellen of willen ze me iets duidelijk maken? Heel wat mensen zijn hier rats van overtuigd. Dromen zouden volgens hen een voorspellend karakter hebben. Het internet staat dan ook bol van ‘droomwoordenboeken‘. Je kan het zo gek nog niet bedenken of er is een verklaring voor. Wanneer je bijvoorbeeld droomt over een olijf dan zou dit willen zeggen dat je geluk en trouwe vrienden hebt.

Anderen beweren dan weer dat dromen een soort van verwerkende functie hebben. Je droomt eigenlijk waar je de voorbije dag veel me bezig bent geweest of veel over hebt nagedacht. Nog geschiftere mannen zijn er dan weer van overtuigd dat dromen verdrongen psychische inhouden bevatten (man wat heb ik op school gevloekt op zijn theorieën!).

Wat het ook moge wezen, het intrigeert. Volgens mij net omdat mensen er geen vat op hebben. Je hebt als persoon geen controle over wat je droomt, dat mysterieuze prikkelt. Gelukkig is het zandmannetje er nog om ervoor  te zorgen dat het er in onze droomwereld niet er al te lelijk aan toe gaat.  😉

Veel liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...