Soms zijn dingen niet zo leuk. Niet in de zin van strijken, treinvertragingen of een mug in je slaapkamer, neen. Soms doen dingen gewoon pijn. Alsof je een stomp in je maag krjigt of alsof iemand je keel toe knijpt. Het pakt je. Het raakt je gevoeligste snaar. Die soort pijn.

Meestal denk ik dan: had ik dat maar niet gehoord of had ik dat maar niet gezegd. Waren de dingen dan anders? Kan ik moeilijk zeggen. Maar hoe hard dat ook mag klinken, we maken die dingen mee omdat we ze moeten doormaken. Ze vormen ons ook tot wie we zijn en hoe we de zaken zien. We leren vechten en loslaten, vergeven en doorzetten. Op die manier put je kracht.

Heel even weet ik dat ook dat die momenten heel bijzonder zijn. Ze vormen een keerpunt.  Een moment van stilstand. Een moment van tot jezelf komen. Ze zijn een leermoment. Je groeit.

Meestal, soms of toch heel even?

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...