De laatste tijd speel ik met het idee om te stoppen met roken. ECHT WAAR! Vroeger rookte ik een pakje op 3 tot 4 dagen, tegenwoordig kom ik bijna aan een pakje per dag, soms twee dagen als het goed gaat. Ik heb mijn rookgedrag niet meer onder controle en net dat vind ik bijzonder vervelend. Voor lezers die het nog niet zouden weten; ik ben nogal een controle freak! 😉 Maar stoppen met roken is voor mij het einde van een tijdperk. Dat doe je niet zo maar. Het is afscheid nemen van een deel van jezelf. E. is een roker. Altijd al geweest (bij wijze van spreken). Ik heb ook altijd gevonden dat dat bij me past. Plots moeten zeggen dat ik een niet-roker ben lijkt me zo’n bizarre gedachte. Ik word nerveus alleen al door erover te schrijven. Mijn hart bonkt en ik word een tikkeltje emotioneel. Ja, zo erg is het dus met mij gesteld…

Ik ben allesinds van plan me goed voor te bereiden en verschillende hulpmiddeltjes in te schakelen. Dewelke daar ben ik nog niet uit, maar dat komt wel. Wie zich herkent in mijn verhaal en zich geroepen voelt wondermiddeltjes met me te delen, alles is meer dan welkom! Concrete streefdatum is momenteel 1/12/2012. Nu ik het neerschrijf vind ik het eigenlijk ook wel een mooie datum. Tot dan (en ook daarna) zal ik elke tip met aandacht lezen.

Plan is ook om via ergenstussenin een soort van rookstopdagboek bij te houden. Bereid jullie dus allen voor op veel geklaag en gezaag, gejammer en gemekker. Maar misschien, heel misschien lukt het me wel en kan ik 1 van jullie inspireren hetzelfde te doen? Wat denk je?

Geniet van een welverdiend weekend!

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...