Dat ik zot ben van lekker eten dat kan ik niet onder stoelen of banken steken. Wat kan ik daarvan toch genieten! Omdat mijn post over ontbijten succes had en blijft hebben, brei ik er vandaag een vervolgje aan. Mensen die graag ergens gaan ontbijten, hou je klaar want dit is een aanrader van formaat!

In de Walpoortstraat op nummertje negen in Gent vind je een statig gebouw met grote ruiten en een mini-terrasje. Pain Perdu is zowat een begrip geworden in de leukste stad van ons land. Zowel voor een lekkere lunch, een vlugge koffie of een uitgebreide brunch zijn ze dé place to be! Meestal ga ik er langs om te brunchen. Ik ben van het principe: “als je dan buitenshuis gaat ontbijten doe het dan zoals het moet!”. Nergens, maar dan ook nergens krijg je voor die prijs zo’n uitgebreid en verzorgd ontbijt voorgeschoteld. Om bij te kwijlen! 🙂

Voor de brunch met cava tel je €21, 90 neer, voor eentje zonder bubbels €17,90. Twee maaltijden in één keer, ontbijt en lunch. Wat krijg je hiervoor terug? Een mandje met artisanaal brood en bio stokbrood, een koffiekoek en warme drank naar keuze. Probeer voor deze laatste zeker eens de latté of de verse muntthee! Daarnaast krijg je een versgeperst sapje, een hard of zacht gekookt eitje, zoet en zout beleg. Met dat beleg onderscheid men zich echt van andere zaken. Per persoon krijg je een bordje met gekookte ham, italiaanse ham, gerookte zalm, brie met nootjes en tomaat-mozarella afgewerkt met basilicumolie en parmezaanschilfers. Dit alles van de bovenste beste kwaliteit! Daarnaast heb je de keuze uit confituren en maar liefst drie soorten artisanale chocopastas! Mijn favoriete is met voorsprong de chocopasta met pralinésmaak. ’t Is zo’n potje die je eigenlijk liever met een lepel voor de tv zou uiteten! 🙂

Wil je nog eens echt even onthaasten? Dan is Pain Perdu de ideale plek! Lekker eten, gemoedelijke sfeer en vriendelijke bediening! Iets waar tweelingsbroertje Pain Quotidien soms nog iets kan van leren!

Extra tip: op zaterdag (vooral in de late voormiddag) kan het er soms aardig druk zijn. Best reserveren of langsgaan op een ander moment als je wil genieten van de rust!

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...