foto23
Ik kan soms echt voldoening scheppen uit koken met restjes. Creatief zijn met een beperkt aantal middelen. Als het me lukt, om iets nieuws en vooral iets lekkers op tafel te krijgen, dan ben ik in mijn nopjes. Een boost voor mijn zelfvertrouwen, yes we can! 🙂

Dit keer had ik eigenlijk super weinig in huis:
– een restje gekookte rijst
– een teentje look
– een ui
– een tomaat
– een blik tomentcrème (soep) van knorr
– wat tomatenpuree
– een restje gruyère

foto24Ik bakte eerste de look en de versnipperde ui wat aan in olijfolie in een  een grote pan of wok. Daarna ging de rijst erbij. Kort even roerbakken. Voeg dan een half blikje van de tomatencrème en een koffielepel tomatenpuree toe. Een beetje meer of minder kan ook, naargelang jij lekker vindt natuurlijk! Meng goed dooreen. De tomaat snij je in kleine blokjes en voeg je op het eind toe. Nog een beetje afkruiden, denk: pezo, paprikapoeder, spaghettikruiden,… Een scheut olijfolie erover. En klaar is kees!

Neem een flinke portie en doe er goed wat kaas over. Comfortfood pur sang. C’est simple comme bonjour!

Bon appetit!
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...