344. Fortuny !

 

fortuny1 fortuny3
Kennen jullie deze lampen? Ik, tot voor kort, dus niet. Tot ik op de BIS beurs bij de stand van D’haenens voorbij kwam. Liefde op het eerste gezicht! 

De lamp in kwestie kwam al op de markt in 1907! Ja, echt 1907! Stokoud en vandaag toch zo hedendaags. “Amazing” zou Astrid zeggen. Die lamp moet in die tijden ontzettend revolutionair geweest zijn! Hij werd genoemd naar zijn uitvinder: Mariano Fortuny en is heden ten dage een echt hot design-item geworden. Jammergenoeg hangt daar meestal ook een prijskaartje aan vast. Reken voor de fortuny lamp toch een 3000 EUR voor het kleine en een 8000 EUR voor het grotere model. Replica’s zijn trouwens heel moeilijk te vinden. Ja, ik heb al gezocht! 🙂 En als je er kunt vinden betaal je ook nog een 800 EUR. Blijven dromen dus…

Vroeger was ik niet zo into lampen enzo, maar nu ik zelf een huis aan het samenstellen ben geloof ik steeds meer in de kracht van verlichting. Daarom zal ik ook proberen verschillende posts voor PROJECT'(1)4 hieraan te wijden. Verwacht je dus aan enkele leuke en interessante verlichtingstips!

Liefs

E.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...