346. Over onze gevel !

gevel1gevel2gevel3Een nieuwe update! De gevel van ons huis kreeg namelijk een heuse facelift! Na eindeloos gevelafwerkingen met elkaar vergelijken besloten we uiteindelijk ons huis gewoon te verven. In een later stadium zullen we misschien nog voor gevelpleister kiezen, maar om ons budget ter vriend te houden kiezen we nu voor verf. En eerlijk? We zijn super blij met het resultaat! We werkten met Levis verf, die in de winkel a la minute wordt gemengd. Concreet waren dit de stappen:
1) de gevel afspuiten met de hoge druk reiniger
2) wanneer droog bewerken met een product tegen mos
3) primer aanbrengen
4) 1e laag
5) 2e laag
Als alle werken achter de rug zijn geven we de gevel nog een derde laag. Op de foto’s kun je zien dat de eerste laag veel donkerder is dan de tweede. Klopt ook! Het oorspronkelijk gekozen kleur viel veel donkerder uit dan we wilden. Voor de tweede laag kozen we dus een lichter kleur, zoals je kunt zien op de eerste foto. Het eindresultaat is dus een mengeling van beide kleuren.

Ondertussen schilderden we ook de witte PVC ramen in dezelfde kleur, maar daarvan heb ik nog geen foto’s. Dat kun je tegenwoordig dus ook! Super toch? Gewoon een primer voor PVC en dan 2 of 3 laagjes verf en klaar is kees. Precies andere ramen!

Alles bijeen heeft dit klusje ons een drie tal dagen gekost, maar we zijn super tevreden dus het was het zeker waard!

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...