455. Kerstdecoratie: deel 1!

kerstcollage2kerstdeco collage 1kerstcollage3

Het is zo ver. Eindelijk! Mijn eerste kerst in ons eigen huis. Wat heb ik ernaar uitgekeken om overal kerstspulletjes neer te planten. boompje hier, slingertje daar, ik kan er echt van genieten om alles een plaatsje te geven. Kerst is wel de enige periode waarop ik mijn interieur ook effectief afstem. Pasen of Halloween zijn niet zo aan mij besteed. Ik leg wel een pompoen voor de deur (die dan gestolen wordt!), maar verder ga ik niet. Met kerst is dat wel anders. Dan ga ik all the way! Al doe ik het wel in mijn eigen typische stijl. Ingetogen en simpel. Geen grootsheid, maar eenvoudige warmte. Dit jaar trouwens hoofdzakelijk in pastel (blauwe) tinten. Ik haalde zo goed als alles bij Dille en Kamille. Die hebben zo’n leuke spulletjes voor bijna geen geld. En ook daar hebben ze het ook op de pasteltrend begrepen. Pastelblauw en -rose, maar ook veel wit en hout. Helemaal mijn ding.

Die kerstvibe werd me echt met de paplepel meegegeven. Ook toen ik kind was, was kerst belangrijk. Samen een mooie (echte !!) boom uitkiezen, samen versieren, koekjes bakken en cadeautjes kopen. Nu nog steeds kan ik mezelf echt verliezen in die gezellige ambiance. Het enige nadeel is ik misschien nadien. Als je de versiering weer weghaalt is je huis plots zo leeg. Hebben jullie dat ook?

kerstdeco collage3kopiekerstcollage stal
Eén van de prioriteiten op mijn lijstje was ook de gevel van mijn huis. We wonen in het centrum en ik wilde zeker mijn steentje bijdragen bij het creëeren van de kerstvreugde. Ook hier weer simpel een eenvoudig. Zelfs de krans vond ik bij Dille en Kamille. Ik zou het graag zelf kunnen, zo’n krans maken, maar ik waag er mij niet aan. Ik vrees dat het me meer frustraties zou opleveren dan iets anders. 🙂

Hoe zit het bij jullie. Kleden jullie jullie stek aan voor kerst? Voor welke sfeer gaan jullie dan? Wie foto’s heeft, stuur ze me dan zeker eens toe via mail! Ik ben benieuwd om eens ergens anders binnen te kijken!

Veel liefs,

E.

kerstcollage9kerstcollage8

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
10 comments Add yours
 1. Wij wachten tot de Sint is langs geweest 😉 Maar kon het mij toch niet meer laten om de banner in de woonkamer al te veranderen en de net aangekochte, witte eland in keramiek op de vensterbank te zetten. Volgende week! Dan komt er een kerstboom met cupcakehangers, veel lichtroze, wit en een beetje rood en een ‘fluffy’ slinger. Er een beetje over misschien 🙂
  De krans is tof! Vroeger, toen ik nog bij m’n ouders thuis woonde, maakte ik ze zelf. Zal het misschien beter terug beginnen doen, de meeste kransen die ik in de winkels zie, zijn echt lelijk.
  PS Grappig, wij hebben dezelfde voordeur. Hier wel het plan om ze ooit te vervangen. De gevel wordt hier ooit ook donkergrijs (maar heel erg donker dan). Ooit …

  1. Hahaha, die voordeur is momenteel ook mijn vijand. Ik weet perfect welke er moet komen, ik moet alleen nog een zak geld vinden! Wat kosten deuren geld seg! Ik wacht normaal ook op de Sint hoor, maar met de blog was dat qua timing wat onhaalbaar. 🙂 Blij dat je de krans leuk vindt! Kost trouwens maar elf eurootjes! 🙂

 2. Wat een leuke blog heb je! En de kerstdecoratie is supergezellig.
  Heb jij soms ideetjes over originele, leuke wensen om op de Kerstkaartjes te schrijven?
  Ik zoek iets kort, Nederlandstalig…maar het is soms moeilijk om origineel te blijven 🙂

   1. Dankje voor de tip! En verder: keep up the good work! Nog maar recent helemaal into deco & interior, dus jouw blog zorgt voor veel inspiratie en goesting om ermee verder te doen.

 3. Pingback: Ergenstussenin
 4. Pingback: Ergenstussenin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *