hubsc4hubsch2 hubsch3
Tegenwoordig krijg ik heel vaak de vraag of bepaalde webshops wel veilig zijn om te bestellen of waar je best op kunt letten bij het scoren van interieurgerief online. Vandaag dus enkele tips! Het internet is echt een shopparadijs geworden. Je bent op die manier niet meer beperkt tot de collectie van een bepaalde winkel in de buurt. Eigenlijk kun je van bijna gelijk welk merk, gelijk welke collectie terugvinden en dat maakt het zoveel leuker om je interieur te personaliseren. Zowel kleine als grote webshops en zelfs tweedehandssites bieden echt de leukste zaken aan. Toch is het wel belangrijk om enkele zaken te checken, dit om teleurstelling en miskopen te voorkomen! Hierbij mijn tips voor veilig online interieurshoppen:

1. Weet waar je koopt
Allereerst de webshop op zich. Gaat het om een bekende keten, dan moet je je vaak geen zorgen maken. Werkte iemand die je kent er al mee of bestelde iemand al iets via die specifieke shop? Check even de geloofwaardigheid van de webshop (eventueel via google) als je twijfelt. Veel webshops (vooral Nederlandse) hebben ook een kwaliteitslabel of keurmerk. Dat geeft ook aan dat het om een veilige webshop gaat.

hubsch6
2. Omruilen
Voor je op de koopknop duwt ga dan eerst zeker na of je je gekochte spullen gemakkelijk kunt terugsturen. Kan je gelijk om welke reden dingen terug sturen? Komen daar eventueel kosten bij kijken? Vaak denken we daar pas aan als het te laat is, maar is het is echt wel super belangrijk op dat op voorhand even te checken. Zo voorkom je teleurstelling achteraf!

3. Verzenden 
Hoeveel bedragen de verzendkosten? Wordt alles thuis geleverd of in een afhaalpunt? Wordt een zetel gewoon aan de deur afgezet of installeert men die ook in de woonkamer? Moet je je kast zelf ineen stoppen of doet men dat voor jou? Allemaal belangrijke zaken om me rekening te houden, zeker als het om grote stukken gaat. Vind je de nodige info trouwens niet op de website, stuur dan gewoon een mailtje. Zo ben je helemaal zeker!

hubsch1
4. Vergelijk
Zoals je in de supermarkt producten in prijs vergelijkt kun je dat online ook, alleen nog tien keer beter en gemakkelijker. Geef de exacte productnaam in google in en de zoekmachine klaart het voor je uit. Zo ben je zeker dat je bepaalde kortingen niet misloopt!

5. Kredietkaart
Persoonlijk shop ik meestal met onze Mastercard. Wat velen niet weten is dat dat ook een extra waarborg biedt. MasterCard garandeert dat wanneer iemand anders aankopen doet met uw kaart  (met kwaad opzet) je hiervoor niet verantwoordelijk bent. Ook wanneer je bestelde product niet wordt geleverd kan men de transactie kosteloos recupereren. Tenslotte is er ook een aankoopverzekering bij schade of verlies. Voor de concrete voorwaarden ga je best eens langs bij je bank.

Ga dus niet direct af op de laagste prijs, maar kijk ook even alle randvoorwaarden na. Ook die kunnen heel belangrijk zijn. Ik wens jullie alvast super veel -online- shopplezier!

Liefs,
E.

beelden: Hübsch Tendencies 2015

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...