juttu_3 juttu_4 juttu_5 juttu_7

Op vrijdag 13 november (what’s in a date) opent in Antwerpen een nieuwe conceptstore en nu ben ik niet echt het type die bij elke opening een blogpost hieraan wijdt. Deze vond ik toch wel heel erg leuk. JUTTU, wat in het Fins verhaal of anekdote betekent, brengt een compleet nieuw winkelconcept waar de beleving centraal staat. Men wil mensen minder impulsief laten kopen en bewuster doen omgaan met aankopen. Iets waar ik de laatste tijd ook wel mee bezig ben. We leven in een zeer consumerende maatschappij en gaan daar onbewust allemaal in mee. Af en toe de vraag stellen: “heb ik dat nu echt wel nodig?” kan volgens mij zeker geen kwaad. Minder kwantiteit en meer kwaliteit, zoiets.

JUTTU zal zo’n 60 verrassende merken aanbieden voor zowel interieur als wardrobe. Denk bijvoorbeeld aan: HK Living, Serax, Nicolas Vahé, Aiayu, Ichi, Fjällraven, Scotch & Soda,.. Je zult er ook geen verkopers vinden, maar stylisten en ook overvolle rekken hebben afgedaan. In de 700m² grote shop is plaats ruimte gecreëerd voor rustig shoppen. Klinkt goed toch?

juttu_2

 

Maar waarom vertelik dat nu allemaal? Oke, een toffe winkel, maar zo zijn er veel hé? Ik vertel jullie dit vooral omdat ik de lanceringsactie die met de opening van de winkel gepaard gaat gewoon heel erg leuk vind. Doordat de naam van de shop letterlijk anekdote of verhaal betekent is het de bedoeling dat verschillende bloggers op zoek gaan naar een object (voor mij iets uit mijn interieur) dat een verhaal heeft. Normaal gezien worden de beelden alleen op Instagram en dergelijke gedeeld, maar ik dacht dat jullie het misschien fijn vonden om hier wat meer foto’s en uitleg te krijgen.

juttu-6

Ik koos twee dingen uit: een grote letter ‘E’ en een kader met een strak portret van het lief en mezelf.

De letter was het eerste wat het lief en ik kochten voor ons huis. Ik wist nog niet waar alle muren zouden komen, maar ik wist wel al dat ik letters in huis wilde. Hahaha, typisch toch? De letter is ook vrij symbolisch omdat dit de eerste letter van mij naam is, maar ook de eerste letter van het lief zijn naam en de eerste letter van de blog. Geweldig vind ik hem.

juttu_1

 

Het portret lieten we maken in Parijs. Ergens op Monmartre stond een kleine man van Chinese afkomst met een schaar. Binnen de 5 minuten knipte hij het lief en ik (in profiel) uit een stukje papier en het straffe is: we lijken er zo goed op! Normaal gezien zijn we niet zo voor cartoons en portretten, maar dit vonden we toch heel erg bijzonder. Het leuke is dat het ook goed in ons interieur past. Het is zwart en strak. Daarom kreeg het een mooie plaats in onze leefruimte.

Hebben jullie dingen in huis met een leuk verhaal? Je weet dat ik die dingen ook heel graag van jullie hoor, dus delen maar lieverds!

Voor morgen, fijn weekend!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...