660. wij

Terwijl de dagen en jaren hier voorbij tikten bleef de liefde tussen het lief en mezelf groeien. We zijn intussen bijna 11 jaar samen. Een verbouwing, een dochter en twee bedrijven later weten we als geen ander dat liefde een werkwoord is en dat dat de ene week beter lijkt te vlotten dan de andere. En dat is ok. Wij zijn de basis en die is stevig. Die geeft vertrouwen, van daaruit vertrekken we allebei, maar in de rollercoaster die onze levensfase is is het ook gemakkelijk om elkaar voorbij te lopen. We zijn er wel, maar al onze andere rollen lijken vaak veel prangender aan onze mouwen te trekken, dus die krijgen vaak voorrang. We combineren werk en kinderen en een sociaal leven en dat is niet altijd de meest evidente puzzel. Maar af en toe bouwen we wel momenten in. Onze vakanties zijn daarin echt sleutelmomenten. Perioden waarin we elkaar weer vinden en verbinden. Elkaar weer echt zien, zonder elkaar voorbij te hollen.

Toen ik online op lovers with kids stootte vond ik daarin instant herkenning. “de liefde vasthouden middenin de drukte van je gezin”. Katrien, relatietherapeute, schrijft onder meer maandelijks brieven, die je relatie een ons-momentje bieden. Sinds enkele jaren zijn het lief en ik hierop geabonneerd en we blijven de brieven lezen. Niet trouw elke maand, maar we sparen ze meestal op. En nemen ze bijvoorbeeld met ons mee op vakantie. Elke maand reikt Katrien je thema’s aan om samen bij stil te staan. Vragen, oefeningen, spelletjes,… met mooie, verrassende gesprekken tot gevolg. Wij zijn fan. In 1 van de laatste brieven die we samen lazen stonden we stil bij ‘familie’ en ook daar weer leerde ik hem beter kennen. Leerde ik weer beter begrijpen waarom hij bepaalde dingen zus of zo ziet. Van waaruit hij vertrekt, hoe hij naar de dingen kijkt. Dat inspireerde me voor een klein Valentijns-gesschenkje.

Op deze 14e februari vieren we de liefde en dat is mooi. Maar is het nog veel mooier om misschien vandaag even stil te staan bij hoe jullie liefde duurzaam kan blijven groeien. Niet enkel vandaag maar ook morgen en volgende week en binnen 5 jaar en misschien kan Katrien met haar brieven ook bij jullie daarom echt een schoon kadootje zijn. Ik wens het jullie toe.

Op de liefde.

E.

Lijkt zo’n brieven abonnement je wel iets? Op onze instagram-pagina kun je er eentje winnen. Niet twijfelen en meedoen zou ik zeggen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...