661. Skiën met het gezin

Yes, ook wij zijn intussen skiërs. En geloof me vrij die had ik zelf nooit zien aankomen. Het lief glijdt al zijn hele leven vlotjes op de sneeuw. Ikzelf had dat tot vorig jaar nog nooit gedaan. En al ben ik wel vaak te vinden voor een uitdaging, ik zag eerlijk gezegd het nut niet. Een (dure) vakantie, naar de kou, waarbij je dan nog eens vaak elke dag vroeg uit bed moet om te sporten? Ik dacht het niet. Tot vorig jaar dus…

Vorig jaar liet ik me overhalen door het lief om toch de latten aan te binden. Ik zou het één vakantie proberen en zie wat het geeft. En ja hoor, de microbe heeft ook mij te pakken. Ik vind het persoonlijk heel leuk om iets compleet nieuws te leren die me echt uit mijn comfortzone haalt. In het proces van leren skiën herkende ik al zoveel lessen die ik in het ondernemen en het leven tout-court ben tegen gekomen. Voeg daarbij constant buiten zijn, de immense en overweldigende stilte, de zon, de terrasjes, tijd om te lezen, lekker eten,… Ik ben fan. En doordat Lucet en ik allebei lessen nemen, is dit de enige gezinsvakantie waar we alle 3 ook even tijd voor onszelf vinden.

Een doorsnee dag op ski-vakantie met kids:
– 7u: opstaan
– 8u: ontbijt
– 9u – 12u: iedereen volgt ski-les
– 12 – 13u30: lunch op ons balkon met een boek in de zon
– 14-16u: skiën / samen sleeën / terrasjes doen …
– 16u-17u: après-ski (opnieuw in de zon 🙂 )
– 17u: zwemmen (eventueel een saunaake)
– 18u: douchen/badje
– 19u: apero en dinner
– 22u: mommy is over and out

Via via ontdekten we vorig jaar La Rosière, een klein dorpje op bijna 2000 meter hoogte op de grens van Frankrijk en Italië (op tien uur rijden van de Belgische kust) en we waren op slag verliefd. Klein en gezellig maar toch alles wat je nodig hebt. Veel groene en blauwe pistes (voor mij en Lucet) en ook meer uitdagende opties voor het lief (hallo skiën van Frankrijk naar Italië), maar ook wandelaars komen er aan hun trekken! In het dorp vind je een super goede skischool én een kinderopvang (met optie skilessen). Qua accommodatie kunnen we je heel erg Hotel Alparena of Les Balcons aanraden.

Hotel Alparena is de winter variant van wat een hip luxe hotel in Ibiza is in de zomer. Mooie, ruime kamers met zonneterras (en keuken), een zwembad (super tof met kids), een wellness (zelfs met ouder & kind behandelingen), een top-restaurant, gezellige bar met open haard en aanpalende mega grote gezellige speelruimte voor de kids, gratis yogalessen en je skiet er zo van het hotel de piste op. Kortom you name it, they have it. Les Balcons vind je dan weer in meerdere ski-gebieden en bieden super comfortabele en ruime appartementen om als gezin of om met een hele groep vrienden van te genieten. Boek je in La Rosière dan heb je trouwens de extra plus dat je ook het zwembad van Alparena kan gebruiken!

De zon is zowat het enige variabele die we op deze meer dan perfecte vakantie niet onder controle hebben, maar ook die was ons gunstig gezind. Doordat La Rosière zo hoog en zo ver zuidelijk gelegen is heb je ook daarop altijd meer kans. Je hoort het wij zijn overtuigd en dat delen we uiteraard graag met jou. Heb je nog vragen over skiën met kinderen? over La Rosière? Of Alparena/Les Balcons? Drop het hieronder we helpen je heel graag verder!

hier vind je trouwens ook een blog met tips over wat je zeker niet mag vergeten als je gaat skiën met kids.

En voor nu neem ik de zon, de gedempte stilte, de ons-tijd weg van de gewone wereld, de hindernissen die we overwonnen en de wondermooie vergezichten met me mee.

Tot volgend jaar!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...