Zoals ik misschien wel al eens liet vallen hou ik van aperitieven. Samen zijn met wat vrienden of familie en gezellig bijkletsen bij een hapje en een drankje. Het gebeurd dan ook vaak dat we het bij hapjes houden, in plaats van echt aan tafel gaan. Is ook veel leuker, op die manier kun je van veel meer zaken proeven. Ondertussen heb ik dus al heel wat hapjes (& drankjes 🙂 ) geproefd en klaargemaakt. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om steeds nieuwe receptjes uit te zoeken deel ik hier eentje met jullie. Dit hapje ondekte ik nog maar pas, maar ik ben helemaal fan!


Rodenbietenmousse met geitenkaas en komijn
Ingrediënten (voor 8 glaasjes)
1 gekookte rode biet
1 dl room
1 el zure room
1/2 koffielepel gemalen komijnzaadjes
Zout

Roer de geitenkaas los met de zure room (proeven, want dit mengsel is heaven!!). Verdeel vervolgens het kaasmengsel over de verschillende glaasjes. Snijd de rode biet in stukken, pureer ze vervolgens met twee eetlepels room. Mix romig. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rode bietenmousse over de glaasjes en laat ongeveer een 2 uur rusten in de koelkast. Gemakkelijker kan niet, toch? Enjoy!!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...