Zoals je misschien in mijn vorige posts over eten al kon merken, ik ben een echte foodlover. Wat niet altijd een voordeel is omdat daar soms extra fitnesssessies aan vast hangen. En neen sporten vind ik nu niet bepaald één van de leukste bezigheden, maar dat is dan weer een ander verhaal.

 Als het over lekker eten gaat dan ben ik 100% voor ‘less is more’. Een pure keuken, zoals de Italiaanse, is voor mij het summum. Veel groeten en fruit, verse kruiden en een lekker glaasje wijn (uiteraard!). Verse en smaakvolle ingrediënten hebben geen zware sauzen nodig waarin alles gesmoord wordt. Puurheid staat voor zuiverdheid, eenvoud en respect voor de voeding waarmee je werkt.

2.

1.

Een fruitsoort (want ja, dat is het dus!) die ik de laatste tijd vaak gebruik is avocado. De vrucht is afkomstig uit Centraal-Amerika. Ze is bekend om haar bijzonder voedzame aspecten en heeft een zachte, romige smaak. De naam avocado komt oorspronkelijk van het Nahuati woord ahuacatl, dat teelbal betekent. Dit geheel terzijde.

Met avocado kun je eigenlijk heel veel kanten uit. Ik eet ze zo als tussendoortje, maak er slaatjes mee of verwerk ze in allerhande smeersels. Een klassieker, maar ook één van mijn favorieten is mijn guacamole. Super lekker!

Ingrediënten

2 rijpe avocado
bosje verse koriander
bussel bieslook
1 (of meer) teentje(s) look
sap van een halve citroen
zout en peper

 

Bereiding

Hak de look en de verse kruiden fijn. Schil en snijd de avocado in twee, haal de pit weg. Lijkt eenvoudig, maar ik slaag er altijd hiervan een boeltje te maken 🙂 . Doe het vruchtvlees in een kom en prak met wat citroensap. Dit kun je uiteraard ook met behulp van zo’n handige keukenrobot. Doe er vervolgens wat citroensap, de look en de fijngesneden kruiden bij. Kruid goed af met peper en zout. Zet het mengsel in de koelkast met vershoudfolie (avocado verkleurt). Dit kun je serveren als hapje met wat afgebakken sneetjes stokbrood. Een wat rijkelijkere portie met grijze garnalen maakt een schitterend voorgerecht! Ik garandeer u: ne winner!!!

Smakelijk !

E.

1. Toast met avocado, aardbei en geitenkaas
2. Slaatje met mango, avocado en verse kruiden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...