Dat ik een grote fan ben van lekker eten zullen trouwe volgers ondertussen al wel door hebben. Vooral de Spaanse en Italiaanse keuken hebben mijn voorkeur. Een pure keuken, zonder veel blabla. Lekkere producten met liefde klaargemaakt, dat is voor mij de winnende formule. Vandaag een lekker en licht pastagerechtje, ideaal voor de zomer. Trouwens heel snel klaar!

Pasta met kip & citroen

Benodigdheden (vr 4 pers.):
– 2 (niet al te kleine) kipfilets
– 1 citroen
– 1 bussel bladpeterselie
– 2 teentjes look
– goede olijfolie
– tuinkruiden
– zure room (mmmmm! 😉 )
– Parmezaanse kaas (blok, geen poeder)
– Pasta naar keuze (ik gebruik meestal cappelini)
– PEZO
– kipkruiden

Werkwijze:
Snij de kip in blokjes en wrijf in met wat kipkruiden. Snij de look fijn. Bak de kip, wanneer deze halfweg is, voeg de look toe. Laat samen bakken tot de kippeblokjes goudbruin zijn. Breng water aan de kook voor de pasta. Snij ondertussen de bussel bladpeterselie grof. Neem met een dunschiller ongeveer de helft van de schil van de citroen af en snij deze ook zeer fijn. Ook de andere tuinkruiden worden fijngesneden. Persoonlijk gebruik ik een klein beetje rozemarijn, wat oregano en een beetje bieslook. Met kruiden uit eigen tuin kun je nooit overdrijven! 🙂 Wanneer de pasta gaar is, giet je ze af en doe je ze terug in de warme pot. Voeg een ruime scheut olijfolie, de kip, de tuinkruiden, de citroenschil en de bladpeterselie toe. Roer goed om. Om het geheel nog net iets smeuïger te maken voeg je twee grote eetlepels zure room aan het geheel toe. Kruid goed af met peper en zout. Serveer alles samen in een grote pastakom en werk af met een stevige portie parmezaanse kaas! Dit doe je door met een dunschiller dunne krullen kaas over de pasta te verspreiden.
Smakelijk!

P.S.: om het geheel nog een extra smaaktoets te geven gebruik ik meestal ook een pastablokje. Dit is een soort bouillonblokje die je door je pasta mengt wanneer je die net hebt afgegoten. Bij dit gerecht neem je best een blokje met tuinkruiden! Enjoy!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...