Tegenwoordig legt men de straten met bloggers. Je hebt er in alle soorten en formaten, maar ’t is niet omdat ze er zijn dat ik ze allemaal even goed vind. Zelf ga ik regelmatig op zoek naar nieuwe “must reads” en ik geef met grif toe dat dat helemaal geen gemakkelijk klus is. Hoe scheid je het kaf van het koren in blogland? Zijn daar criteria voor? Vast wel, maar ik ben niet zo voor van die vastgelegde lijstjes. Of je een blog goed vindt of niet dat bepaal je vanuit je gevoel. Gelukkig maar, want op die manier kiest iedereen voor iets anders en is het lezerspubliek toch iet of wat verdeeld.

Bij mij gaat het in eerste instantie over de manier waarop men schrijft. Ik hou niet van stijf gedoe. Ik wil authenticiteit, echtheid, geen verbloemde versie van de realiteit. Ook het onderwerp moet me natuurlijk boeien! Schrijft men over de dingen des levens, over koken, interieur of mode dan hebben die bloggers weer een streepje voor. Tenslotte speelt de layout ook een rol, al is die qua belangrijkheid verwaarloosbaar.

Van een toffe madam kreeg ik dit weekend een blogtipje mee. Ik natuurlijk stante pede (wat een heerlijke uitdrukking) op zoek of ik een nieuw juweeltje kon ontdekken. De blog die ik jullie vandaag wil meegeeven is een straf voorbeeldje van wat ik eigenlijk met deze post wilde duidelijk maken. ’t Gevoel zit goed. Geen tralala of te veel tirlantijntjes (nog zo’n zalig woord!), neen kort en krachtig waar het op staat. Het is een kookblog die recepten aanreikt zoals ik ze graag heb. Eenvoudig, puur, lekker en met een grote dosis passie. Leuk is de extra achtergrond info die wordt meegegeven, een blik in het leven van de blogger in kwestie. Rue de surène is er, voor mij, dus echt eentje om te volgen!

Laat maar eens horen wat jullie ervan vinden! Ik ben benieuwd!

Liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...