Zoals ik jullie beloofd had hierbij het recept van een andere soep waar ik gek van ben! Witloofsoep met grijze garnaaltjes! Veel mensen vinden deze soep niet lekker of te bitter. Wel ik daag je uit, probeer en proef!

Ingrediënten

10 stronkjes witloof
1 ui
2 stronken prei
1.5 l kippen- of groentebouillon (= 1.5l water met 2-3 bouillonblokjes, liefst kip!)
0.5 l melk (neemt het bittere van de witloof een beetje weg)
2 dl room
beetje boter
beetje suiker
zout
peper
nootmuskaat

Beetje room
Grijze garnaaltjes

Zet een grote pot op het vuur en laat je gesneden ui aanstoven in wat boter. Voeg er daarna je grof gesneden witloof aan toe. Denk er bij het snijden aan om het bittere gedeelte in de ‘poep’ van de groente weg te doen. Voeg tenslotte ook je prei toe. Opnieuw grof gesneden. Laat alles even aanstoven in boter, zo krijgen je groenten meer smaak! Maar ook weer niet te lang, anders word je witloof bitter!

Giet er je water en melk bij en voeg de bouillonblokjes toe. Ik doe nooit al mijn vocht in 1 keer erin. Als je vocht te kort hebt kun je die gemakkelijk toevoegen, te veel is minder leuk. Laat het geheel koken gedurende een half uurtje. Ruikt al lekker hé!

Vervolgens mix je het geheel. Is je soep te dik, voeg dan nog wat melk toe. Proef! Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Heeft je soep weinig smaak, voeg nog een bouillonblokje toe. Is je soep wat bitter, voeg dan een beetje witte suiker toe. Niet overdrijven!

Schep je soep op in een diep bord. Afwerken doe je door een beetje room toe te voegen en grijze garnaaltjes over je bord te strooien. Uiteraard kun je hier ook weer wat croutons, kaas of ander lekkers toevoegen! Smakelijk!

Liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...