296. Tinto de Verano !
Het lief en ik zijn nog maar net terug van onze roadtrip doorheen Zuid-Spanje. Een fantastische reis! Vol bruisende steden, godvergeten dorpen, ongerepte bergen en helderblauwe zee. En vol tapas uiteraard! Mijn weegschaal vindt dat laatste stukken minder. Elf dagen vol tapas en tinto de verano eisen uiteraard zijn tol, vroeg of laat. Maar spijt is niet aanwezig. Ik heb van elke hap genoten. 🙂 Mijn favorieten? Jamon, Lomo of Iberico of Pata Negra, maakt niet uit. We aten hesp van ’s morgens tot ’s avonds. Maar uiteraard ook andere klassiekers als calamares, albondigas, Manchego kaas, tortilla en paella. In elke bar anders, maar overal even lekker. Zelfs carpaccio van inktvis heeft me kunnen bekoren!
Naast die halve foodcoma is de Tinto de Verano (rode zomerwijn) mijn grootste ontdekking. Typisch Spaans. Je kunt je namelijk nog zo Spaans voordoen: zodra je er een Sangria bestelt, weet iedereen dat je een toerist bent. De Spanjaard drinkt Tinto de Verano: net zo lekker, maar zonder dat gedoe met die vruchten. Heel erg simpel en fris trouwens. Mijn zomerhit!
Tinto de Verano
Nodig?
– ijsblokjes
– rode wijn
– sprite of fanta of tonic
– schijfje limoen of citroen
How to?
Vul een groot glas (in Spanje wordt het vaak in halve liters geserveerd!) met redelijk wat ijsblokken. Vul het vervolgens tot de helft met rode wijn en leng aan met sprite of fanta of tonic. De tinto is het lekkerst ijskoud, dus zet je rode wijn gerust al even in de frigo!
Salud!
E.