357. December vibes !

december vibesHet is weer zo ver. Die laatste maand van ’t jaar is aangebroken. De leukste wintermaand ook, want nu zijn er nog lichtjes en pakjes en stalletjes. Straks in het begin van 2014 heeft al die gezelligheid zijn biezen gepakt en rest er alleen nog vorst en duisternis en hier en daar een feestkilo. December is een maand van afsluiten en samenzijn, van terugkijken. Als ik nu kijk naar waar ik vandaag ben, dan ben ik oprecht dankbaar. Pakweg een half jaar geleden zou ik dit hier niet hebben neergeschreven. Ik sta waar ik sta omdat ik er ook moet staan. Ik heb heel wat schitterende mensen rondom mij, heel wat nieuwe gezichten ook. Stuk voor stuk eerlijke zielen die me ongelofelijk veel warmte geven. Jong en minder jong. Mensen waarop ik kan bouwen.

Het staat als een rots boven water dat ik de feesten dit jaar anders zal beleven dan in 2012. Vrediger. Niet alleen door de mensen rondom mij, ook en misschien vooral omdat ik vorig jaar op 9 december stopte met roken. Kerst en nieuw waren één grote beproeving. En geloof me vrij, dat werkt op een mens. Nu zijn we dus heel wat dagen en weken verder en kan ik mezelf een echte ex-roker noemen. Dit jaar ligt mijn focus niet meer op nicotine, maar op gezelligheid en vooral genieten van elk moment, van elk klein lichtje, van elke glüwein… 🙂

Geniet ervan allemaal!

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...