369. Juliette !

broers-van-julienne-01foto 12foto 5foto 4foto 1foto 32foto 2
Sinds jaren zijn
‘De broers van Julienne’  aan de Kasteelpleinstraat in Antwerpen een begrip op vlak van vegetarische en natuurlijke voeding. Je kunt er hun versbereide vegetarische slaatjes, quiches, soepen en bio-broodjes afhalen, maar ook ter plekke verorberen. En ook in aansluitende winkel vind je de beste bio-producten terug. Voor mij een geweldig concept. Sinds kort hebben die broers er ook een zusje bij. In het midden van de stad, aan de hippe ijzerenwaag (waar ook de Hay Flagshipstore gelegen is!) kun je nu ook terecht voor een lekkere en bovendien super gezonde lunch, bioproducten,…

Elke dag bulkt de toog van aantrekkelijke vegetarische, veganistische en visgerechten. Ook in de rubriek taarten en quiches (zoet en zout) valt heel wat lekkers te spotten. Zelfs wie glutenvrije en suikerloze voeding van doen heeft, kan hier zonder accidenten terecht. De 2 grote toonbanken zijn prominent aanwezig in de zaak, evenals het XL-wandrek aan de andere kant, dat vol gesjokt staat met lekkere producten. Denk aan Yogi thee, de heerlijke producten van Alce Nero, de muesli van Alara, alles om glutenvrij  te eten, bio wijnen, mayonnaise en dressings van Bio Bandits, de rauwe chocolade van Love Shock,… Verder werd de hele zaak ingericht met pastelkleurige tafeltjes en stoelen van Fermob. Leuk en vrolijk, maar niet altijd even comfortabel.

Na het uitgebreid bestuderen van al het lekkers in de toog, nemen we plaats bij het wandrek. Het lief koos voor een biobroodje geitenkaas en ik voor een knolseldersoepje en een heerlijk knapperige salade. We kiezen hierbij een vlierbloesemlimonade en een limonade van oranjebloesem. Beiden super lekker, niet te zoet en verpakt in prachtige flesjes.

We stappen allebei tevreden buiten, dit was een (h)eerlijke en bovendien heel gezellige lunch aan een deftige prijs. Voor het lief, een echte vleeseter, een overwinning. Hier komen we zeker en vast terug!

Juliette
Ijzerenwaag 4
2000 Antwerpen

Liefs,
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...