IKEA - 1IKEA - 6

Dinsdagavond was ik te gast in Kortrijk, meerbepaald bij EYES/NIGHTS ONLY van Yves en Bert, de twee super sympathieke kerels achter Dift en de Invasie. Na ongeveer drie kwartier verkeerd rijden, kon ik de deur van mijn wagen achter me dicht slaan en ENO14 eindelijk gaan ontdekken. Deze keer werkten de twee namelijk echt wel een heel uniek project uit: tussen 12 uur en 21 uur een tentoonstelling, tussen 21 uur en 12 uur een hotel!

IKEA - 9 (1)

EYES/NIGHTS ONLY werd opgetrokken in de Pleinschool voor de interieurbiënnale in Kortrijk. Het hotel verwelkomt gasten en exposanten van de expo, en wil zo een alternatief bieden voor de klassieke kamer die je in elk ander hotel terug vindt.

De kostschool die het eens was vind je nog terug in vele aspecten van het gebouw. De vloeren, de hoge plafonds, de mooie deuren, alles ademt autenticiteit. Een tien-tal merken liet hun fantasie de vrije loop en creërden elk in een kamer hun eigen interpretatie van een hoteloase. Keer op keer dacht ik: “amai weer boenk erop“!

Ikzelf had het geluk te slapen in de IKEA kamer of beter; studio. De kamer werd uitgewerkt rond het thema; het archiveren van dromen en dat straalde de ruimte ook echt uit. Alles afgewerkt, tot in het kleinste detail. De hele avond liep ik met mijn mond open, wat een styling!

IKEA - 4 (1)IKEA - 7IKEA - 10 IKEA - 12

EYES/NIGHTS ONLY is natuurlijk geen echt hotel. Je kunt er dan ook maar beperkt terecht. Dit tijdens Interieur 2014 (van 17 tot 26 oktober). Wie op zoek is naar het soort van luxe en comfort van een gewoon hotel, kan teleurgesteld weer huiswaarts keren. Wie openstaat voor een prikkelende designomgeving heeft met dit pop-up hotel een super ervaring te pakken!

Reserveren kan je hier en ik kan alleen maar zeggen: nu! Doen! Want alles is bijna volgeboekt!

Liefs,

E.

 

P.S.: wil je ook eens binnenkijken in de andere kamers, dan kan je dat hier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...