collage1

In een vorige post vertelde ik jullie al over mijn lief die een nieuw bed wil. Hij ging er toen vanuit dat je een bed koopt zoals een brood. Ondertussen weten we dus ook: dat is niet zo. Een bed koop je dan ook om langer dan 1 dag te gebruiken natuurlijk. Er is, naast gewoon het esthetische, zoveel om mee rekening te houden; de matras kiezen bijvoorbeeld. Wisten jullie dat er zoveel variaties in bestaan?

Na ons eerste bezoek aan de beddenwinkel waren we allebei wat ontmoedigd. Ik ben een weegschaal en dus een eeuwige twijfelaar, gelukkig is het lief meestal wel een beslisser, maar nu was het gewoon té veel. We gingen naar huis en ik ging vooral op zoek naar info. Een goed geïnformeerd mens is er nog steeds twee waard.

collage2

Al snel kwam ik tijdens mijn zoektocht op de website van IKEA terecht. Dit jaar is hun slaapkamer assortiment gevoelig uitgebreid en dat zie je ook op vlak van bedden en matrassen. Grofweg zijn er dus twee grote groepen: de foam- & latexmatrassen en de binnenveringsmatrassen. Die eerste groep zijn schuimmatrassen die de vorm van je lichaam aannemen. Je kent dat wel;  zo van die matrassen waar je op drukt en die zich terug herstellen als je loslaat. Daarnaast zijn er ook de binnenveringsmatrassen, die hebben dus (het woord zegt het zelf) veren binnenin.


collage3

Persoonlijk zijn het lief en ik vooral fan van de tweede soort. Het voelt gewoon aangenamer. En geloof me, ondertussen hebben we al wat matrassen uitgetest! Binnenkort trekken het lief en ik dus richting onze favoriete IKEA winkel (report + beelden volgen zeker! ) en halen we een bed. Nu ik wat beter geïnformeerd ben komt dat hopelijk wel goed! En is het nadien toch niet helemaal ons ding? Dan hebben we geluk, want bij IKEA mag je je matras 3 maand uitproberen en inwisselen indien het toch niet helemaal is wat je zocht. Voor een eeuwige twijfelaar als ik is dat een echte zaligheid!

Op welke matras slaap jij? Een met veren of een schuimmatras? Alle tips en ervaringen zijn welkom!!

Liefs,

E.

beelden: ikea & pinterest

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...