585. Aan de slag met herfstdecoratie!

unknown-3unknown-1unknown-5 unknown-2unknownunknown-7unknown-6
De zomer zit er echt helemaal op nu, de kids zijn terug op school en verkleurde bladeren sieren het straatbeeld. Ik hou zo van de herfst. De kleuren, de geuren, de impact die de natuur in dit seizoen op ons leven heeft. Bijna magisch! In de herfst probeer ik dan ook heel vaak tijd buiten door te brengen. De temperaturen vind ik aangenamer dan in de zomer en die warme najaarszon kan dan zo goed aanvoelen. Wandelen in het bos of aan zee, een pannenkoek eten, ik kan echt genieten van die gezelligheid. In de herfst hou ik er dan ook van om mensen te ontvangen en een mooie herfsttafel te creëren. Samen brunchen bijvoorbeeld, geweldig vind ik dat! Afgelopen zondag had ik 17 man over de vloer. 3 jaar geleden startte ik deze traditie om voor mijn verjaardag onze families uit te nodigen voor een gezellige herfstbrunch. En we hadden zoals elk jaar weer geluk want na de brunch konden we genieten van een zalig zonnetje!

Een nieuw seizoen wil voor mij ook zeggen een nieuwe sfeer in huis. Hieronder geef ik jullie enkele tips om zelf ook een authentieke herfstsfeer in huis te halen!

Tip 1: trek de natuur in
Ook in je huis kun je dat nieuwe seizoen dus een plek geven. Hierbij ga ik het liefst van al aan de slag met de dingen die gewoon in de natuur te vinden zijn. Dat vind ik het mooist en maakt het authentieker. Geen plastieken Halloween spulletjes voor mij. Meestal trek ik het bos is en verzamel ik dennenappels, eikels, mooie bladeren, kastanjes, takken en mos. Allemaal zaken die zich perfect lenen tot het creëeren van een eigen herfstsfeer of een mooie tafeldecoratie. Daarbovenop is het ook nog eens een hele leuke gezinsactiviteit om op een zonnige zondagmiddag te doen.
Maar uiteraard zijn er ook tal van deco winkels die een ruim assortiment spulletjes hebben. Als je vooral hier kiest, neem dan items die zo natuurgetrouw of zo echt mogelijk zijn.

Tip 2: ga voor kleur
In de herfst mag je al eens wat kleur verwerken. Okergeel, roestbruin, goud en ook diepblauw en donkerrood zijn toppers. Dit jaar is groen ook een echte trendkleur! Voor de herfst kies je best voor een donkere variant. Kleur gebruik ik bijna steevast in accesoires, het is dus niet nodig om je muren te gaan verven. Kussens, vazen, kaders, plaids en tapijten lenen zich perfect om kleur in huis te brengen. Bovendien zijn ze gemakkelijk vervangbaar en dus aan te passen aan elk seizoen!

Tip 3: ook de geur doet veel
Zeker als ik mensen ontvang vind ik dit belangrijk en ook per seizoen varieer ik graag met geuren. Koop een nieuwe kamerspray of geurkaars, of zet wat geurzakjes rond. Bak iets lekkers in de oven, want ook dat brengt een gezellige geur.

Tip 4: ga voor natuurlijke materialen
Ook verschillende materialen en texturen brengen sfeer. In de herfst werk ik graag met zaken als schors, mos en jute. Maar ook (valse) pelsjes, schapenvachtjes of koeienhuiden zijn zijn perfect voor dit seizoen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...