624. De leukste cadeautjes maak je zelf (met een beetje hulp van Smartphoto)!

 

5 jaar liefde

Enkele dagen geleden vierden het lief en ik 5 jaar liefde. 5 jaar zijn we samen nu. 2012 was een vruchtbaar jaar, want ook de blog richtte ik in datzelfde jaar op. Suf heb ik me gedacht om een origineel cadeautje te vinden voor hem. Elke keer weer, met kerst, zijn verjaardag,… heb ik het moeilijk. Nu komt daar nog ons samenzijn en vaderdag bij! HELP! 🙂 Om ons vijfjarig jubileum te vieren voerden we Lucet naar mijn ouders en genoten we van een heerlijk avondje in ons favoriete restaurant. We vierden hier al verschillende leuke momenten, dus deze wilden we zeker aan dat lijstje toevoegen!

 

“van de eerste tot de meeste recente foto”

Plots dacht ik eraan dat we eigenlijk nog maar weinig foto’s tastbaar bij ons hebben, zeker van ons twee. Op de gsm en online wel, maar geen afgedrukte explaartjes. Dus dacht ik: ik maak een fotoboek! En terwijl ik dan toch bezig was maakte ik meteen een tweede van #lucetseerstefeestje. Ik dacht: hup klus zo geklaard, bestellen en tadaa: hallo perfect cadeau. Niet dus. Vijf jaar foto’s verzamelen en in chronologische orde zetten: het is een hels werk! Ik maakte een fotoboek van onze eerste foto tot onze meest recente foto samen en werkte daar zo’n 6u aan!! Oké, ik ben dan ook nogal een perfectionist, maar echt waar: het resultaat is prachtig. Al zeg ik het zelf! Het fotoboek op zich maken is wel heel erg gemakkelijk. Met de software van Smartphoto moet je eigenlijk enkel de foto’s in de vakjes plaatsen en zij doen de rest! Ik koos voor een harde witte fotocover voor beide boeken en hoop op termijn nog heel wat boeken te maken, allemaal met dezelfde layout. Zou toch mooi zijn hé?

In beide boeken voegde ik ook wat teksten toe. In ons 5 jaar boek zijn dat speciale liedjesteksten, in het boek van #lucetseerstefeestje zijn dat alle zelfgeschreven teksten van tijdens de doopceremonie.

Zelf nog een cadeautje nodig voor vaderdag? Dan kon ik je hiermee misschien wel inspireren? Ik hoop het alvast!

Fijn, zonnig weekend!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...