646. Mijn tips voor haalbare en leuke kerstdecoratie bij je thuis!

  

Kerstdecoratie

Je huis aankleden rond kerst, ik ken maar weinig mensen die er niks mee hebben. Zelfs het lief, die nu nie meteen de grootste kerstdecoratie fan is, vindt het fijn als ik het thuis gezellig maak. Een beetje groen en wat lichtjes kunnen zoveel doen! Alleen wil ik meestal te veel in eens doen. Dan ga ik de kerstboom zetten en wil ik ineens het hele huis aankleden. En eigenlijk geniet ik dan niet meer van het stylen omdat het gewoon een heel karwei is dan, daarom:

TIP 1: Doe niet alles in 1 keer!

Ga hoekje per hoekje aan de slag, dat laat toe dat je al veel vroeger kunt starten met je aankleden (ook al  Voor de Sint), want een gezellig hoekje is niet direct een hele kerstboom met toeters en bellen. Daarnaast verlies je jezelf niet in de grootte van je woning. Door je te focussen op 1 hoekje kun je dat deel van een kamer ook volledig uitwerken. Ik ben nogal een impulsieve in mijn stylen en loop dan wel eens van de gang naar de zithoek en van de zithoek naar de eettafel en weer naar de gang. Tot ik eigenlijk niet meer weet wat ik aan het doen was! In hoekjes werken voorkomt impulsieve wendingen. ☺️

TIP 2: groen, groen en nog eens groen!

Ik ging de voorbije week al aan de slag met enkele hoekjes. Bij mijn vaste bloemist zag ik enkele hele leuke naaldboompjes eentje kreeg een plekje op ons tv kastje, een tweede buiten op het terras. Naast het boompje binnen maakte ik, net zoals vorig jaar, een eucalyptus krans. Hoe ik dat aanpak lees je in deze blog. Ik werkte het hoekje af met een huisje in draadmetaal en een leuk kerstkaartje.

TIP 3: personaliseer!

Een tweede hoekje kleedde ik aan met gepersonaliseerde kerstsokken en wat eucalyptus takken. Trouwens, als je sokken ophangt stop er dan altijd een klein beetje samengepropt krantenpapier in, zo ogen ze mooier en hangen ze minder door. Ook een woordslinger is een super dankbaar stylingitem. Woorden kunnen een styling echt ondersteunen. Ze zeggen letterlijk welke sfeer je in een bepaalde hoek wil creëeren en maken het daardoor heel persoonlijk!

TIP 4: selecteer!

Aankleden staat vaak gelijk aan toevoegen, maar het is ook heel belangrijk wanneer je kerstdeco aanbrengt om andere zaken weg te nemen. Zo voorkom je dat de kamer slordig en vol aanvoelt. Daarbovenop komt je deco dan ook vee beter tot zijn recht. Neem enkele familiefoto’s, vazen of kaarsenpotjes weg, die kun je na kerst dan weer boven halen.

Zijn jullie al aan de slag gegaan? Ik hoor graag jullie kerstdecoratietips!

Liefs,

E.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...