Weet je niet wat bovenstaand woord betekent, dan heb je echt een probleem. Sinds de jaren zestig is de meubelmultinational onze Westerse wereld helemaal aan het veroveren. Ieder zelfrespecterend land heeft tegenwoordig tenminste 1 Ikea-winkel op zijn territorium. Oprichter Ingvar Kamprad zit er ondertussen dan ook warmpjes bij. Toch zou het een heel gewone mens zijn (Yeah right, cliché…!). Nu goed, doet er eigenlijk weinig toe want vandaag wilde ik jullie laten kennismaken met Ikea Hackers…

Toen de naam ‘Ikea Hackers’ voor het eerst op mijn scherm verscheen dacht ik meteen dat de mensen achter de blog het niet zo op de meubelgigant hadden begrepen. Want zoals dat met zoveel dingen is, zo is het ook bij Ikea. Je hebt de hardcore-lovers en de absolute tegenstanders. Zwart of wit. Grijs is moeilijk terug te vinden. Wel, na wat surfen op de website kan ik u het tegendeel vertellen.

www.ikeahackers.net is een blog opgestart in 2006. Oprichtster Jules behoord tot de eerste groep, ze is een Ikea-fan in hart en nieren. Ze woont zelfs bijna naast een blauwgele winkel! Haar schrijfsels gaan steevast over hoe je simpele Ikea meubelen een nieuwe look of een andere bestemming kunt geven. Bij elke post vind je netjes terug wat voor Ikea-stuff je nodig hebt en hoe je tot de nieuwe creatie kunt komen. Ik moet toegeven, er zitten echt wel leuke zaken tussen! Enige minpuntje voor mensen die zo slecht zijn in taal als ik in wiskunde: ’t is int Engels te doen.

Denk je nu zelf van: “hé dat doe ik ook!”? Wel iedere lezer kan ook een inzending voor de blog doen. Op die manier krijg ook jij je moment van glorie na het zweten en zwoegen aan je Ikea-kastje. Heb je zo’n zelfherwerkt pronkstuk staan? Hier vind je hoe je de nodige erkenning kunt verkrijgen!

Ik vind het eigenlijk wel een leuk innitiatief. Ik hou dan wel van Ikea, toch vind ik het belangrijk dat je interieur ook uitstraalt wie je bent. Een persoonlijke toets is onmisbaar. Iets wat uiteraard niet evident is als alles wordt aangekocht bij een meubelgigant als Ikea. Bij deze vormt www.ikeahackers.net dus een waardig alternatief voor de anders toch vrij simpele huisraad.

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...