Ik zit aan de keukentafel.  Heb net gegeten. Twee pistolets met vleessalade, een stukje fruit en een ontstekingsremmer, voor degene die het willen weten. De glazen deur naar de tuin staat helemaal open. Ik voel de zon op mijn gezicht. Zalig zo’n warme, toch wel al herfstachtige dag.


Morgen is speciaal. De hele schoolgaande jeugd opnieuw gepakt met boekentas en brooddoos. Allemaal heel erg zenuwachtig, want hoe je het ook draait of keert zo’n eerste schooldag is superspannend! Een nieuwe juf of meester, nieuwe klas, nieuwe school,…? Ook voor vele mama’s en papa’s is het meestal wel bang afwachten, maar voor hen is ’t ook een leuk moment. Gedaan met een hele zomer opvang regelen en van die shit. Hun kinderen kunnen weer braafjes elke dag op school terecht.

Ik kom uit een heel nest van leerkrachten. Ma, pa, pa+, nonkels, tantes, noem maar op. Ik ben dan wel al een tijd aan het werk, niet in het onderwijs voor alle duidelijkheid, ik blijf meeleven in dat schoolse ritme. Vanavond sluiten we met het hele gezin de zomervakantie dus af. Morgen gaan ma en pa+ hun nieuwe leerlingen welkom heten. En binnen een week of 3 vertrekt mijn kleinste broer naar Gent, op kot.
Wat gaat alles toch snel….

Heel veel succes aan alle ouders, leerlingen en leerkrachten. Maak van die eerste schooldag iets magisch, want dat is het voor mij altijd geweest!

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...