Food sharing. “Heerlijk samen tafelen en genieten van de pure smaak van eerlijke producten. En dit alles in een gemoedelijke sfeer.” Eigenlijk zou ik mijn post hier kunnen afsluiten, want dat is helemaal wat Het Komfoor in Oostduinkerke jou te bieden heeft. Trek je binnekort nog eens naar één van de mooiste streken van ons land? Meerbepaald de Westkust? Dan is het pas geopende fonduerestaurant ‘Het Komfoor’ zeker een bezoekje waard!

Bij fondue denk ik altijd aan koude winterdagen, brandwonden door hete oliespetters, stinkende kleren en vooral een gevoel van oververzadiging. Neen, ik was dus niet altijd een fan! 🙂 Gelukkig gaat het er in Het Komfoor helemaal anders aan toe! Je wordt vriendelijk ontvangen in een vrij strak, maar gezellig interieur. Er werd vooral gekozen voor zwarte en grijze tinten in combinatie met hout. Vooral dat laatste bezorgt je onrechtstreeks een fonduegevoel. Een inieminie beetje robuuste blokhut allure in een anders modern interieur. Leuk! Eigenares Karlien en haar team hebben veel aandacht besteed aan de inrichting en dat zie je. Zo koos men bijvoorbeeld niet voor een open vlam om de fondue-olie op te warmen. Ze gingen voor een uniek systeem met inductieplaatjes. Deze werden helemaal ingebouwd in elke tafel. Ook elke lamp heeft een dubbele functie, niet alleen brengt deze licht, er zit ook een afzuigsysteem in verwerkt. Hier geen foute geurtjes!

Ook de kaart is volgens het sharingprincipe opgesteld. Je vindt er naast vlees-, vis- of kaasfondue ook tapas . Leuk als voorafje! Wij kozen een selectie van Noord-Spaanse kazen met vijgenconfituur (14€), vergezeld door een ‘Picon Rolyale’ (met cava) (8,5 €). Vervolgens gingen mijn gezelschap en ik voor het vleesfondue gemengd. Voor 24,50 € (p.p.) krijg je een uitgelezen selectie van runds wit-blauw, kalkoen, Ardeens gebraad, worstjes en balletjes. Het rundsvlees is bovendien van eigen kweek! De fondue wordt vergezeld van 4 verse (!) sauzen (curry, tartare, barbeque en look), een slaatje en verse frietjes. Doe daar nog een goeie fles rosé (20 €) bovenop en mijn avond kan niet meer stuk!

Uiteindelijk kan ik besluiten dat hetgeen men op de website schrijft helemaal klopt. Het Komfoor is een uitgelezen locatie om met vrienden een gezellige en vooral lekkere avond door te brengen. Een ongedwongen sfeer, warm onthaal en eerlijke producten zorgen ervoor dat jij je hier binnen de kortste keren op je gemak voelt. Een aanrader!

Smakelijk!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...