Slaatjes. Ik heb er iets mee. Pure smaken, licht verteerbaar en vriendelijk voor je poep, buik, billen,… 🙂 Alhoewel, niet altijd. ’t Valt natuurlijk te zien wat je gebruikt. En ja meestal geldt bij mij de regel: hoe vettiger, hoe prettiger. Hoe meer calorierijke producten in mijn slaatje, hoe beter uiteraard! 🙂 Mijn slaatjes maak ik allemaal à l’improviste. Kort door de bocht: ik smijt samen waar ik zin in heb. Heb ik meegekregen van thuis uit, de grote chef in huis werkt ook vaak vanuit de losse pols! Vinden we allebei de leukste manier om te koken!

De chef fabriceerde afgelopen weekend: een herfstslaatje


Ingrediënten

Sla (naar keuze) ::: wassen
Boontjes ::: blancheren en laten afkoelen.
Pastinaak ::: schillen, snijden, stoven
Spaanse ham (van de mémé, uit Spanje meegebracht) ::: in stukskes.
Zachte kaas a la chaumes ::: even in de oven leggen, zodat ze lekker smeuïg wordt!
pijnboompitten ::: roosteren in de pan.
pompoen ::: schillen, in stukjes en met een goeie dosis olijfolie, zeezout, rozemarijn en tijm laten roosteren in de oven.
champignons (naar keuze) ::: wassen, snijden, stoven.
Enkele sneedjes brood :: in stukjes snijden, bakken in de pan met olijfolie, look, zout & peper.

Dresseer dit alles, naar het losse-pols-pincipe, op een leuk bord. Start altijd met de sla onderaan en bouw op. Wat vinaigrette maakt het geheel af! Voor mij is dit slaatje op zich genoeg, maar mijn gezinleden hebben graag nog wat zetmeel erbij. Lekkere combo zijn aardappelblokjes. Hiervoor snij je aardappelen in kleine blokjes, vervolgens laat je ze in de oven garen tot ze krokant zijn! Voeg hier zeker wat olijfolie, zeezout, peper en eventueel wat andere kruiden aan toe. Tenslotte: vergeet je glaasje rosé niet om dit feestmaal te vergezellen! Enjoy!

Geniet van het weekend!

Liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...