clpm2Koffie is hip tegenwoordig. En dat is ook Café Labath! Op de hoek van de Oude Houtlei en de Poel vind je één van dé koffiehotspots van de Arteveldestad. Relatief nieuwe zaak en toch al gevestigde waarde. Café Labath heeft zijn plek binnen de Gentse koffiescene dan ook helemaal verdiend. Producten van topkwaliteit, een interieur om ‘u’ tegen te zeggen en een mega-uitgebreide kaart, zijn voor hen (en ons natuurlijk! 🙂 ) de win-win combinatie geworden!


Op een koude zaterdag rond een uur of vier stappen het lief en ik Labath binnen. Het zit er afgeladen vol. Onze lucky day, want we kunnen net nog 2 vrije stoelen scoren aan labath5_jpg_h411de grote tafel. Wij blij! Al was het er zeer druk, toch stoorde dat absoluut niet. Het creëerde eerder een gezellige boel. Een mengelmoes van mensen slurpend aan hun tas. Lezend, schrijvend, starend, tekenend, tetterend.

De kaart is zoals ik als zei meeeeeega uitgebreid. De barista’s toveren hier echt meesterwerkjes op tafel. Kan ook moeilijk anders, eentje onder hen (Valentine) plaatste zich wederom voor het Belgian Barista Championship. We vinden hier expresso’s, maar ook slow coffee en heel wat milk based drinks. Denk Machiato, Latte & Cappuccino, zelfs met nootjes, caramel of maltesers. Niks is te gek! Ook thee liefhebbers komen aancl7 hun trekken. Een klein assortiment, maar zorgvuldig samengesteld door thee-herboriste Ann Van Steenkiste! Tenslotte kun je er ook terecht voor een ontbijt of snelle hap. Hiervoor heeft Labath trouwens slimme samenwerkingen met oa. Julie’s House en Fin de Faim! Knap!

Ikzelf ontdekte er een nieuwe verslaving: Massala Chai Latte. Een perfecte mix van thee, (gestoomde) melk en kruiden (masala).  Een beetje zoals wij de Latté met koffie kennen dus, maar dan met thee en kruiden. Wauw! Je kunt hun blend er trouwens kopen, net zoals heel wat PicMonkey Collagekoffiebonen, zettoestellen,…

Tenslotte is het interieur ook een pareltje. Retro, clean en warm. De rode en bruine tinten worden overal doorgetrokken van de muur, naar de kussens tot de kaart. Love! De tafeltjes in Café Labath werden ontworpen in samenwerking met de Gentse ontwerpers Fer & Dubois. En ook de stoelen vond ik top.

Je ziet het, weinig of geen minpuntjes aanwezig. Een super sfeer, veel lekkers en een tof team. Een goed doordacht concept dat resulteert in een afgeladen volle zaak. Ik zou zeggen: gewoon proberen!

Liefs

E.

pics: Me Myself and I, Belmodo.tv & De Standaard.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...