396. Grand Cabaret !

gc4GC1In de zomer van 2008 opende in Nieuwpoort een nieuw restaurant zijn deuren. Een restaurant? Ja zo zou je het kunnen noemen, maar eigenlijk is het meer dan dat. Bij Grand Cabaret gaan eten is een totaalbeleving waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Vooreerst is er het eten. Nergens, en dat meen ik echt, nergens heb ik ooit zoveel verschillende smaken leren kennen als daar. Chef Vincent Florizoone is als het ware een meester goochelaar die zijn producten met zorg weet uit te kiezen en ze combineert zoals geen ander dat kan. Chorizo en inktvis? Zeebarbeel en sinaasappel? Niks is Vincent te gek en altijd lijkt de formule te kloppen. Naast de zotte combinaties, krijg je ook echte kwaliteitsproducten voorgeschoteld. Hiervoor werkt Vincent samen met verschillende leveranciers uit eigen streek, maar af en toe trekt hij ook naar de Parijse vroegmarkt voor zijn ‘speciallekes’.

Eigenlijk was ik er al van in den beginne, in 2008, bij. Ik heb er in mijn studententijd namelijk vaak gewerkt. Zo’n 2 jaar terug nam ik afscheid van het team, maar ik blijf terugkeren. Nu weliswaar om mijn beentjes onder tafel te schuiven (of om er nu en dan eens aan de toog te hangen). En nog steeds, zoveel jaren later blijft Vincent mij verbazen met zijn uitstekend kooktalent en zijn sappige verhalen. Heden ten dage wordt hij geassisteerd door zijn wederhelft Emilie, een betere zaalverantwoordelijke kan de chef zich niet wensen!GC2GC3Naast het eten en de eindeloze keuze aan dranken, laat ook het interieur niemand onberoerd. De naam van de zaak vind je volledig terug in de stijl waarin de zaak werd opgetrokken. Rood fluwelen zetels, schattige retro lampjes, mooie zwart-wit portretten van helden uit vervolgen tijden. Het plaatje klopt volledig. De stijl staat zowaar recht tegenover de Scandinavische stijl waar ik zo van hou, maar werd hier zo mooi uitgevoerd dat je bijna niet anders kunt dan het graag zien.

Wil je binnenkort nog eens uiteten zoals het hoort ga dan zeker langs bij Grand Cabaret! Op zondagavond kun je er trouwens ook terecht voor een glaasje en dan biedt de chef je zo maar eventjes gratis en voor niets een 4 gangen teasermenu aan! Sfeer en ambiance verzekerd! Voor meer info kun je ook op de facebookpagina terecht!

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...