336. PROJECT ‘(1)4 continues!

543413_10151601305973093_1012663747_n

We zijn ondertussen alweer wat verder. Op de blog was het wat stilletjes, maar in ons huis alvast niet. Alle muren die moesten worden uitgebroken, zijn dat ook. Een stuk van de ‘koterijen’ werd met de grond gelijk gemaakt. Alle papier werd van de muren verwijderd. Ons huis is dus zo goed als volledig ‘gestript’. Nu de bouwvergunning nog en dan kunnen we echt helemaal van start gaan.

Ondertussen houden het lief en ik ons bezig met winkels aflopen. Voor badkamers en keukens en vloeren en deuren en … Te veel om op te noemen. Als je verbouwt moet aan zoveel dingen denken! Meestal maak ik dan lijstjes. Van wat we al hebben gedaan. Altijd fier als een gieter. Tot plots de architect vraagt: heb je al iemand voor het dak? En heb je al iemand die die vloeren gaat leggen? En heb je al gedacht wie je sanitair zal komen plaatsen? En hup daar gaan we weer, nieuwe lijstjes en weer een hoop werk. Maar ’t is plezant hoor. Mij hoor je zeker niet klagen.

Welke keuzes hebben we ondertussen gemaakt? Onze keuken wordt zwart en heeft een eiland. Onze badkamer heeft een inloopdouche in glas, met een stukje mat glas weliswaar, want helemaal doorzichtig daar is het lief geen fan van. Wist je trouwens dat je gelijk welke figuur in dat glaswerk kan laten aanbrengen? Dus je hond of je konijn, dat kan ook. Gelukkig, bij gebrek aan hond of konijn, wordt het dus gewoon een matte streep int midden. We gaan voor een zonneboiler, maar niet voor vloerverwarming. We willen ook hangtoiletten. Trouwens kent iemand een prijs van een WC? Gek hoeveel je daarvoor neer telt. De verkoper vond dit heel normaal: “je zit toch ook heel wat uren in je leven op de pot?”. Klopt natuurlijk ook wel, dan wil een mens wat comfort. Zachtsluitende WC’s dus. Qua vloeren gaan we voor zwarte grote tegels en parket! Parket! Feest!

En zo blijven we elk weekend keuzes maken en knopen doorhakken. Zonder veel problemen eigenlijk, want we komen qua stijl echt overeen. Dit weekend gaan we tegels bekijken voor aan de muur. Wandtegels. Voor in de keuken, voor in de badkamer,… En oh de architect komt ook opnieuw! Met finale plannen! Spannend!

Zoals je ziet gaat alles redelijk goed vooruit. Geen grote onaangename verrassingen, geen onbeschofte verkopers, geen vervelende architect, geen altijd te late aannemers. Alles gaat gewoon goed en vlot. Als alles zo kan blijven doorgaan, dan ben ik een gelukkig mens. Ik heb altijd willen renoveren en ben nog altijd heel erg blij dat we die stap hebben durven zetten. Op naar het volgende hoofdstuk!

Liefs

E.1185727_10201088176578874_1317013055_n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...