374. Sfeer !

sfeer1

Manolito_Waelkens_Sfeer3618f6885db2169ecc96369a6d91086817e15e49a284e09d0fc285c116fea63ef8Manolito_Waelkens_Sfeer07
c7c7e0a278c7d828052cce262ae7fe3dboomhut-koningshooikt-hogerhuis-7_1024_683_85_s_c1_smart_scalebeeld_Offline_Garden_Sfeer

Het is weer zover, het voorjaar zit eraan te komen! Dat wil zeggen dat er ook enkele grote woonbeurzen op het programma staan. Naast Batibouw, vind in maart ook SFEER opnieuw plaats. Van 15 tot en met 23 maart kunnen we allemaal terecht in Flanders Expo in Gent. Persoonlijk heb ik een boontje voor SFEER omdat deze beurs toch net dat tikkeltje anders is. Het richt zich minder op bouwen en verbouwen en meer op deco en de beleving van wonen in huis en tuin. Geen ramen en deuren, maar buitenkeukens en meubilair dus!

Zoals steeds legt SFEER een duidelijke klemtoon op groen, de Offline Garden zal in dit thema dé eyecatcher worden! In de levensgrote tuin wordt getoond hoe ‘onzen hof’ vandaag een ontsnapping is uit de vluchtige en gehaaste –digitale– wereld waarin we leven. De smartphones en tablets worden er aan de kant gesmeten en we gaan voor authenticiteit. Met je voeten door het gras lopen en met je handen wroeten in de aarde. Gedaan met kortgewiekte hagen en een goed onderhouden grasperk. Laat de natuur zijn gang maar gaan, dan hebben we meer tijd voor een bbq met vrienden of een goed glas wijn en een boek. Back to nature in zijn mooiste en puurste vormen.

Op vlak van indoor wonen gaat SFEER inzoomen op het gebruik van hout. Talrijke exposanten tonen er wat dit mooie materiaal voor je woning kan betekenen. Hiermee speelt men in op de Scandinavisering van onze interieurs en dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen!

Alsof dat nog niet genoeg was kun je ook zelf heel wat beleven, denk: Saint-Tropez beachbar, een grote bbq Barn, speakeasy cocktail bar in jaren 30-stijl en live kookdemo’s (van Gentse chefs) in de grote Kitchen Garden! Ook de kinderen zullen zich niet vervelen in o.a. de tuinen,          waar wordt gedacht aan kippen, schommels en boomhutten!

Veel liefs,

E.

SFEER
Van 15/03 tem 23/03
Flanders Expo
Gent
Tickets kosten 10 euro en zijn gratis voor kinderen -12J.
Op de nacht van SFEER gaat 3 euro van elk ticket naar het kinderkankerfonds!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...