375. Vintage in Gent!

foto 13foto 17fotofoto 5foto 23foto 48foto 27foto 3

Ondertussen ligt de PROJECT'(1)4 werf een beetje stil. Het huis is volledig gestript en neem volledig maar letterlijk. Ons huis is momenteel een zandbak met vier muren rond. Gelukkig is er beweging op komst, in februari breken we het laatste grote stuk huis af en dan gaan we BOUWEN! Of beter, bijbouwen! Eindelijk! Als ik het goed verstaan heb eerst de betonplaat, dan de ruwbouw, dak erop, ramen erin… Hopelijk zit alles wat mee en kunnen we onze vooropgestelde planning vasthouden. De aannemer zei dat we ergens begin mei in het huis zouden kunnen. Ik neem voor de veiligheid eind juni als streefdatum voor de verhuis. Spannend!

We moeten we ons met iets bezig houden dus zijn we ondertussen al heel wat verlichtingswinkels afgelopen en hebben ook al wat kleine meubels gekocht. Qua verlichting hadden we een duidelijk idee. We willen allebei graag vintage lampen met een industriele touch. Die vonden we niet in de gewone winkels dus zochten we onze toevlucht in kringloopwinkels en vintagebeurzen, maar nergens vonden we echt wat we zochten. Tot we Depot09 in Gent ontdekten. Wauw! 1000 m² vintage meubels, verlichting, accesoires,… Zo veel mooie stukken bij elkaar. Wij namen grote letters (voor tegen de muur), hanglampen voor boven onze eettafel, hanglampen voor in het lief zijn bureau en 3 prachtige barkrukjes voor aan ons keukeneiland mee naar huis!

Concreet hebben er meer dan 15 designantiquairs uit binnen- en buitenland permanent hun collecties. Het is gaat dus om een soort antiekbeurs die nooit sluit. Initiatiefnemers Jurrian Booij en Bram Notebaert pikken hiermee in op een internationale trend, waarbij antiquairs hun waren samen exposeren in een makkelijk bereikbare hal buiten het centrum. Depot 09 zet Gent op de kaart als internationaal verkooppunt van vintage design. Het Depot09 sluit op dinsdag en woensdag, maar is ook tijdens het weekend open van 11 tot 18u. Als je in Gent bent, ga dan zeker een kijkje nemen, want het is echt echt de moeite!

P.S.: op hun website vind je trouwens alle laatste nieuwe stukken terug!

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...