563. Sopjes met Seepje!

seepje1 seepje2 seepje4 seepje6

 

Een tijdje terug kreeg ik een super leuke mail in mijn mailbox. Of ik een fairtrade en 100% plantaardig wasmiddel wilde uitproberen? Wasmiddel helemaal lief voor het milieu, je huid en je was. Klinkt goed toch? De naam Seepje en de mooie website en verpakkingen trokken me helemaal over de streep! Ik ben fan!

Seepje is een wasmiddel dat werkt op basis van schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht uit Nepal. Deze schillen hebben de wonderlijke bijwerking dat als ze in aanraking komen met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Geen chemische bestanddelen, wat mensen met allergieën (en alle anderen ook natuurlijk) dus als muziek in de oren moet klinken. Voor elke wasbeurt neem je vier hele of acht halve schillen, die doe je  in het waszakje en stop je tussen de was. In het bakje voor de wasverzachter doe je tien druppeltjes van de etherische olie, die heeft Seepje in verschillende geuren. Het maakt niet uit welk programma je kiest, want de schillen kunnen zowel een wasje van 30° als eentje van 60° aan. Elke portie schillen kan je gedurende drie wasbeurten gebruiken en 1 pakje schillen is goed voor ongeveer 30 wasjes. Maar ook voor wie liever vloeibaar product gebruikt voor de was is er Seepje in verschillende geuren.

seepje7

 

Naast lief voor de natuur is Seepje ook lief voor de medemens. Ze zorgen namelijk voor een eerlijk inkomen voor de inwoners van Nepal, daarnaast wordt Seepje ingepakt door mensen met een verstandelijke beperking. Helemaal geweldig toch?!

Na een tiental wasjes met zowel de schillen als het vloeibare product kan ik zeggen dat ik helemaal overtuigd ben. Het maakt mijn was niet alleen helemaal schoon, ik voel me er ook gewoon goed bij. Het feit dat ik mijn was kan doen zonder een hoop chemicaliën te moeten gebruiken vind ik best aangenaam. Soepje is online verkrijgbaar en sinds kort ook bij JUTTU! Ik zou het nog fijner vinden als ik Seepje gewoon in de supermarkt of biowinkel in de buurt kon kopen, maar voorlopig is dat nog niet het geval. Zijn er onder jullie die het gebruiken?

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...