levis2levis1levis3levis4levis6levis5

Zoals jullie weten was ik de voorbije 2 maanden thuis. Het lief en ik deden enkele korte tripjes dicht bij huis, maar gingen niet echt op reis. Een zee van tijd dus om thuis aan de slag te gaan. En mannekes heb ik gewerkt. Ik heb gekuist (tot dat het lief zei dat ik misschien wel smetvrees kreeg), opgeruimd en heel veel in de tuin gewerkt. Iets wat al lang op onze zenuwen werkte was de terrasmuur en de muren van de koer. Die waren nog niet gevoegd, laat staan geschilderd. En ik dacht: “oh, fijn werkje”. Hahaha! Laat dat dus totaal niet het geval zijn. Dat voegen vond ik vreselijk. Echt slaapverwekkend. Reken daar nog eens bij dat het dertig graden was. Je kunt je wel inbeelden dat dat niet de fijnste klus was.

Voegen op zich is niet zo moeilijk en ook voegmortel maken kan ik nu als de beste. Ik deed zo’n twee dagen over onze ene terrasmuur, die is ongeveer 6 m lang op 2 m hoog. En nog eens twee dagen over de muren van onze koer.

 

 

 

levis7 levis8elho12 levis9 levis10 levis11levis12

Na het voegen kreeg ik gelukkig een dagje versterking. Mila, het zusje van mijn metekindje, verveelde zich wat in de vakantie en kwam haar tante helpen. En echt, dat deed ze geweldig. Je kunt het misschien niet geloven, maar ze was een enorme hulp. Je zou bijna denken dat het kinderarbeid was! Gelukkig werd ze ook verwend, kreeg ze een overload aan lekkers en een centje om de spaarpot mee aan te vullen. ’t Was eigenlijk echt een leuke dag.

Na 1 dag hadden we de muur 1 laag grondverf en 3 lagen gevelverf gegeven. Doordat het warm was droogde alles super snel. Van de grondverf had ik vrij veel nodig, doordat het om een ruwe muur ging, maar nadien ging het echt heel erg vlot. Ik ben ook helemaal verliefd op de kleur ‘Alpaca’ uit de Etnic Chic collectie van Levis. Het is een soort gebroken wit waar een grijsachtige rose ondertoon in zit. Geweldig!

En jullie hebben jullie thuis wat zaken aangepakt deze zomer?

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...