huisnummers1huisnummers4

De eerste indruk. Iedereen weet, die heb je maar 1 keer. Eén van de eerste dingen die e aan een huis zien is dan ook het huisnummer. Toch kiezen heel veel mensen voor een vrij standaard plaatje. Jammer want een origineel huisnummer kan je voorgevel echt karakter geven. Hier alvast wat inspiratie.

Met die huisnummers kun je echt tal van kanten op en ook voor elk budget is er een oplossing. Een heel goedkope maar vette oplossing vind ik een groot nummer op de gevel of de deur schilderen, zoals de 6 op de deur hieronder. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van een stelsel.

Wat ik ook heel leuk vind zijn stickers. Op de deur, op het raam, gewoon het nummer of zelfs vergezeld van een woord of zin, zoals de ‘welcome’ hieronder bijvoorbeeld.
huisnummers5huisnummers3

Ook een gewoon nummer in een originele typo of in mooi smeedwerk kan sober mooi zijn. De gele 62 of de gouden letters zijn daar topvoorbeeldjes van. Ook het nummer verwerkt in loodglas zoals hieronder is fantastisch, maar waarschijnlijk voor een iets ruimer budget. Wij thuis kozen voor een sticker een beetje in de stijl van de eerste foto en daar ben ik nog steeds heel blij mee. We maakten die zelf in photoshop en lieten die maken door een be-stickeraar. Heel simpel en niet duur.

huisnummers2
Hebben jullie een standaard huisnummer of gingen jullie ook voor iets creatiefs? Als dat zo is stuur me dan zeker eens een fotootje door! Ik ben heel benieuwd naar hoe jullie het aanpakten.
Veel liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...