566. Onze roadtrip door Italië: Salvadonica!

salvadonica1salvadonica3salvadonica2salvadonica14 salvadonica4 salvadonica6salvadonica7salvadonica5salvadonica8salvadonica10salvadonica11salvadonica

Ondertussen zijn het lief en ik al enkele weken terug uit La Bella Italia. Het was zo’n topreis dat ik nog steeds aan het afkicken ben eigenlijk. We hebben allebei een super drukke tijd gehad voor de reis en ik merk dat we nu, nadien, allebei moeilijk terug in die ‘volle gas’ modus geraken. Hebben jullie dat ook? Na een periode van vakantie moeilijk weer in gang geraken?

Het lief en ik trokken 16 dagen door Italië en dan vooral Toscane. We maakten er een rondtrip van en gingen zo van Como naar Firenze naar Gambassi Terme naar Marina di Pietrisante naar Turijn en terug naar huis. Ik had op voorhand alle adresjes zorgvuldig uitgezocht en enkele wil ik ook hier heel graag delen. De eerste vandaag is Salvadonica. Een b&b/resort in de heuvels rond Firenze. Een heel erg uniek adresje. De sfeer en het ontbijt (!) van een b&b en de mogelijkheden van een resort. Je kon er zwemmen, tennissen, paardrijden, olijf- en wijnproeverijen  of kookworkshops volgen. Alles heel authentiek. Het lief en ik gingen regelmatig joggen door de wijnvelden van het domein (want men maakt er ook hun eigen wijn) en mannekes wat was dat prachtig. Dat uitzicht, dat kan weinig evenaren.

We verbleven er drie nachten en volgenden er o.a. een kookworkshop. Met onze Siciliaanse chef Antonella leerden we pasta en ander lekkers maken om daarna samen aan tafel te genieten. Een aanrader! Ook Firenze en het zwembad hebben we uiteraard regelmatig een bezoekje gebracht! 🙂

Niets dan lof voor dit adresje dat wordt uitgebaat door de zussen Fransceca & Beatrice en hun überschattige hond Rudi. Een must stop als je naar Toscane trekt! Gaan jullie binnenkort op vakantie?

Liefs

Eliza

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...