569. Onze roadtrip door Italië: Il Defizio!

ildefizio7ildefizio4il defizio1ildefizio6ildefizio8ildefizio2ildefizio10ildefizio5ildefizio9ildefizio11ildefizio3

Na onze korte stop in Como en de langere in deze geweldige  reden we verder richting zuiden. Een beetje boven Siena, meer bepaald in Gambassi Terme brachten we 4 nachten door in b&b Il Defizio. Een geweldige tijd!

Il Defizio beschikt over kamers, suites en ook appartementjes met eigen kookgelegenheid. Die laatste waren toen wij boekten (in februari!) al allemaal volzet, dus gingen we voor een gewone kamer. Maar niet getreurd, ondanks het feit dat je je midden in de natuur bevindt zijn er op korte afstand overal adresjes om ’s avonds van de Italiaanse keuken te genieten. Andrea en Antonio zijn kenners en loodsen je zo naar de toppers in de streek. 2 x per week staan de super toffe kerels ook zelf achter het fornuis. Op maandag en donderdag kun je aanschuiven voor een diner à la Il Defizio en geloof me vrij: dat wil je echt niet missen!

De gebouwen, de sfeer, het ontbijt, om dan nog van de infinity pool met prachtige uitzicht nog te zwijgen maken van Il Defizio zo’n schitterende plaats. Ik denk dat het lief en ik er snel over eens zijn dat dit ons meest favoriete plekje van de reis was. Hier kom je echt voor de rust, de lekkere keuken, de zon, het prachtige uitzicht en de uitmuntende service van de oh zo fijne uitbaters. Leuke plus is dat er heel veel to-do is in de streek. Je moet wel wat bergwegen door, maar ook die zorgen op zich al prachtige vergezichten. Kookles volgen, Siena, Pisa en San Giminignano bezoeken, … Je hebt heel wat mogelijkheden!

Ik denk niet dat ik nog veel meer lof in 1 blogpost gestopt krijg, maar het was dan ook echt de moeite. Een super fijne plek in een prachtige streek! Als je binnenkort naar daar zou trekken doe Antonio en Andrea dan zeker onze groeten!
Oh en aan mijn nicht Liesbeth: bedankt voor de geweldige tip! 🙂

Liefs,

E.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...