570. 2x je loungeset aankleden!

zetelaankleden1zetelaankleden7 zetelaankleden4 zetelaankleden5 zetelaankleden6zetelaankleden2

 

Nu alle grote werken achter de rug zijn en de zon bijna elke dag van de partij is heb ik tijd om me bezig te houden met wat ik het liefste doe: aankleden en stylen. Een loungehoek kun je, net zoals je woonkamer, aankleden volgens eigen smaak en stemming. Geweldig vind ik dat. Het leuke is ook dat zo’n lounge vaak veel flexibeler is dan een gewone zetel. De onze kunnen we in een hoekvorm plaatsen of in aparte zeteltjes. Mogelijkheden zat! Je kunt je dus wel inbeelden dat ik hier regelmatig de dingen aan het verzetten en versleuren ben. 🙂

In deze twee uitvoeringen ging ik enerzijds voor de botanische trend en anderzijds voor een zwart/wit/grijs uitvoering. In de ene opstelling koos ik voor een hoekvorm in de andere niet. Welke vinden jullie de leukste?

Verbinding met een tapijt en parasol

Een trend die je in heel wat magazines en ook online zag terugkomen dit jaar is het buitentapijt. Ik moet toegeven dat ik in eerste instantie niet zo’n fan van was. Een tapijt buiten? Van overbodig gesproken… Toch, onder het mom van: mijn lezers willen nieuwe trends zien, schafte ik me er in de IKEA eentje aan. En ik moet zeggen: ik ben er zo bij mee! Het maakt van de loungehoek een nog gezelligere plek dan het al was. Het is fijn aan de voeten en kan perfect tegen vuil of een regenbui. Daarnaast verbind een tapijt ook alle meubels die anders losstaande eilandjes zijn. Het maakt dus van je hoek een echte hoek. Een parasol bijvoorbeeld heeft ook dat effect. Het verbind en maakt het geheel knusser.

 
zetelaankledenazetelaankledend zetelaankledenbzetelaankledenczetelaankledene

 

Gezelligheid troef!

Wat ook niet mag ontbreken zijn zachte plaids en leuke kussens. En denk ook even na over verlichting voor als de zon onder gaat. Persoonlijk ben ik helemaal weg van ons verlichtingssnoer van House Doctor en ohja ook die kan tegen wind en regen! Tenslotte nog wat groen hier en daar en TADA: je eigen kleine oase is een feit!

En praktisch? 

In onze tuin hebben ook niet direct heel veel opbergmogelijkheden bij de hand, dus gingen we in de Brico een koffer halen. Die is gemaakt uit plastiek, maar is volledig waterdicht. Dé ideale plek dus om al mijn ‘briel’ (zoals het lief het zo mooi zegt) op te bergen! 🙂 Trouwens, ons terras ziet er niet elke dag zo uit hoor! Meestal haal ik eens alles uit de kast als we volk over de vloer hebben en voor de rest hou ik het sober. Anders zou ik ganse dagen bezig zijn met kussen uithalen en weer wegstoppen en dat kan nu ook niet de bedoeling zijn, toch? 🙂

Loungehoek: Allibert Outdoor
Buitentapijt en witte loungestoel: Ikea
Kussens met print en plaid: Mistral Home 
Bloempotten: Elho
Lichtsnoer: House Doctor
Bord, schaal, rosé gouden lepeltjes: Salt & Peper
Terras: thermisch grenen via Woodstoxx
Nog iets anders gezien wat ik niet vermeld heb, SHOOT!

 

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...