586. Herfstdeco: maak zelf floating frames!

unknown-3unknown-5 unknown-2 unknown-4 unknown-6

Wie regelmatig op Pinterest vertoeft had ze misschien al voorbij zien komen, de floating frames. Dat zijn kadertjes met 2 glaswandjes erin, dus zonder ondoorzichtige achterzijde. Bedoeling is dat je iets tussen de twee glaasjes stopt, vaak gebruikt men veertjes en pluimpjes. Wat je ook vaak ziet is dat men op een van de wandjes een leuke  quote of spreuk schrijft met een glas- of krijtstift.

De floating frames kun je tegenwoordig bij heel wat interieurshops kopen, maar je kunt ze ook goedkoop en eenvoudig zelf maken! Hier niet met veren, ik maakte een herfsteditie!

Wat heb je nodig (per frame)?

  • 2 identieke (goedkope) kader met dunne boord – ik kocht ze bij Action
  • herfstbladeren (liefst echte) in een mooie kleur

Werkwijze:

Om te starten haal je bij beide kaders de kartonnen achterkant eruit. Leg die opzij, die hebben we niet meer nodig. Poets bij allebei de kaders het glasraampje. Leg 1 glasraampje terug in het kader. Schik er de herfstbladeren op en leg tenslotte het tweede glasraampje (van het andere kader) er ook op. Sluit het kader met behulp van de metalen plooistukjes. Et voila: welkom hip herfstkader! In action hadden ze leuke kadertjes met een stukje juttetouw aan om op te hangen. Past helemaal in het thema vond ik zelf!

Brengen jullie herfstdeco aan thuis? Wat gebruik je dan vooral?

Veel liefs!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...