597. 5x eenvoudige kerstdeco!

kerstdeco1 kerstdeco2kerstdeco11 kerstdeco3

Nu de Sint terug naar Spanje is getrokken kunnen we ons eindelijk helemaal laten gaan met kerstdeco. Ook voor mij is Kerst echt elk jaar een feest. Al van toen ik kind was hadden we elk jaar een echte boom in huis en het versieren ervan was keer op keer een feest. Kerst vierden we vroeger bij mijn grootouders en kerstavond thuis. Nu gaan we met kerstavond allemaal naar mijn ouders op kerstdag zijn we bij de familie van het lief. Gezelligheid, lekker eten, cadeautjes. I lOVE IT. Voor ons ook meteen de laatste kerst zonder kind en (vooral voor mij) met ronde buik. Extra speciaal dus dit jaar. 🙂 Zoals jullie weten ben ik niet de meest fervente knutselaar, maar aan eenvoudige DIY’s waag ik me graag, dus vandaag enkele leuke tips voor een huis in kerstsfeer!

 

  • DE BOOM

elizadewaele_dk_inpakken-1-van-1
Voor mij is een mooie boom nog steeds hét symbool voor kerst. Tegenwoordig is het een trend om te gaan voor een andere/orginele versie van de kerstboom, maar eerlijk gezegd is dat niet aan mij besteed. Een boom is groen en daar hangen lichtjes en versiering in. Punt uit. 🙂 Dit jaar kozen het lief en ik trouwens voor de eerste keer voor een valse boom. Ook een beetje tegen mijn principes, want niks gaat boven de real-deal toch? Alleen blijkt de combinatie van een echte boom en vloerverwarming niet ideaal. We hadden steeds een boom op stam die na twee weken al helemaal verdord in onze living stond. Triest zicht! Met vloerverwarming is een valse of een boom in pot blijkbaar beter. Dan maar een valse boom dit jaar en eigenlijk ben ik er best wel blij mee. Denk dus even na over welke boom voor jouw huis het meest aangewezen is!

 

  • FLOATING FRAMES

kerstdeco12
Een tijdje geleden toonde ik jullie hier hoe je heel eenvoudig floating frames zelf kunt maken. Ik haalde er nu de herfstbladeren uit en stopte er wat wintergroen in. Instant kerst gevoel! Ook je in andere kaders in huis kun je leuke winterfoto’s of kerstquotes stoppen voor extra kerstsfeer!

 

  • WOORDSLINGER

unknown
Met woorden zeg je vaak zoveel meer. Een woordbanner heb ik altijd heel leuk gevonden om in een bepaalde ruimte een sfeer op te roepen. Zeker met Kerst is zo’n banner daar de ideale tool voor. Ik ga hier voor een Scandinavische kerst dus koos voor God Jul wat Merry Christmas in het Zweeds is!

 

  • KRANSEN

kerstdeco4kerstdeco10Kransen horen ook bij kerst. Aan onze voordeur hangt elk jaar eentje. Ik kocht een een leuke basis (met vals groen) en elk jaar kleed ik hem zelf wat op. Dit jaar deed ik er roze balletjes en denappeltjes in. Dit jaar waagde ik me ook aan een eucalyptus krans. Een echte Pinterest-hit. In Dille en Kamille haalde ik een ijzeren cirkel vorm en daar draaide ik heel eenvoudig eucalyptustakken rond. Op het eind heb ik het geheel wat verstevigd met ijzerdraad: et voila! Ik ben zo blij met het resultaat! Zo blij dat ik me zelfs aan een tweede waagde. Ook de stervorm komt van bij Dille & Kamille. Handig zijn hierbij denappels waaraan een stevige ijzerdraad is bevestigd (vind je in veel tuincentra). Die verwerkte ik in de kransen en bevestigde ik ook aan takken in de kerstboom! Welke vinden jullie de leukste?

 

  • ONDER DE STOLP

kerstdeco7Een stolp is ook een heel dankbaar deco object. Je hebt ze tegenwoordig in bijna elke deco winkel en kosten echt heel weinig (als je wat uitkijkt). Ik plaatste er wat eucalyptus, kleine kerstballetjes en een super schattig hertje onder. Het lief is trouwens minder voor al dat kerstgedoe, maar dit vond hij wel heel erg leuk! 🙂

SHOPPING:

Hopelijk kon ik jullie wat inspireren met deze blog! Welke tip nemen jullie zeker mee? Of wat ga je thuis zelf maken? Binnenkort volgen nog blogs over origineel je kerstcadeautjes inpakken en een feesttafel dekken. So keep posted! Oh en er volgen ook nog enkele posts waarbij je super leuke prijzen kunt winnen!

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...