601. Een traditionele en feestelijke kersttafel in rood en groen

kerstafel11kerstafel1kerstafel10elizadewaele_dk_feesttafel_-1-van-2 elizadewaele_dk_feesttafel_-2-van-2

 

Kerst staat uiteraard niet alleen in het teken van pakjes en lichtjes, in deze periode van het jaar is niets fijner om met vrienden en familie samen te zijn. Lekker eten en een mooi gedekte tafel horen daaar natuurlijk ook bij. Stiekem is mijn huis gezellig aankleden als we gasten hebben zelfs een van de liefst dingen die ik doe. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik een kersttafel aankleed: wat ik daarvoor gebruik en hoe ik te werk ga!

Meestal als ik een tafel dek kies ik voor tafellopers of stoffen servietten. Een tafelkleed gebruik ik eigenijk bijna nooit, maar aangezien kerst toch altijd een tikkeltje meer mag zijn heb ik er deze keer wel voor gekozen. Het geeft onmiddellijk een warme look aan de ruimte en vult de tafel als het ware.

Omdat ik graag losga in leuke tafeldeco hou ik mijn servies, bestek en glazen meestal vrij simpel. Dat vind ik ook het mooist. Deze prachtige aardewerkbordjes zien er best eenvoudig uit maar hebben een oneffen rand en blinken een beetje wat ze toch net weer een klein beetje chiquer maakt dan het gewone servies. Ik koos hier ook voor ouderwetse cocktailglazen, toen ik ze zag staan in de winkel was ik op slag verliefd en geef toe ze passen wel goed bij het traditionele thema die ik hier heb uitgewerkt he?

Groen!

Groen mag voor mij ook niet ontbreken op gelijk welke mooi gedekte tafel. Hier verwerkte ik verschillende soorten wintergroen die ik gewoon in de tuin vond. Wat takken nonchalant op tafel, in een simpel groenstukje voor het midden van het geheel en je tafel ziet er in 1, 2, 3 helemaal klaar voor kerst uit!

kerstafel15elizadewaele_dk_feesttafel_b-1-van-3kerstafel16elizadewaele_dk_feesttafel_-3-van-3kerstafel13kerststafel3

Een persoonlijke touch!

Ik hou er ook van mijn gasten persoonlijk te verrassen. Daarom werkte ik met leuke kerstcrackers, ook de kerstballetjes die de naamkaartjes vasthouden vond ik een leuke toets. Tenslotte rolde ik een stoffen serviet op legde er een takje groen en een kaneelstokje op en bond er wat vlastouw rond. Super simpel, maar zo’n mooi resultaat!

Afwerken doe ik altijd door een en ander op tafel te strooien. In de herfst zijn dat meestal kastanjes en noten. Nu koos ik voor houten kerstboompjes, een sneeuwslinger en wat gouden sterretjes. Wat leuke kaarsenpotjes erbij en tadaaaa: welkom gezelligheid.

Ik koos deze keer voor een heel traditoneel rood kersthema, een beetje geïnspireerd op de traditionele Zweedse kerst. Perfect voor een diner met familie. Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...